Sandvik TCAD:

Lanserer nytt tilleggsutstyr for borerigger

Sandvik Construction lanserer mer avanserte instrumenter for tunnelborerigger

Sandvik Construction mener det er mange fordeler med deres nye system, blant annet lavere energiforbruk som følge av bedre nøyaktighet.
Sandvik Construction mener det er mange fordeler med deres nye system, blant annet lavere energiforbruk som følge av bedre nøyaktighet.
Sist oppdatert

TCAD+-systemet gir avansert nøyaktig boring og mer økonomisk sprengning.

Sandvik Construction lanserer mer avanserte instrumenter for tunnelborerigger som i kombinasjon med eksisterende planleggings- og styringssystemer for boring og sprengning, gjør boringen langt mer nøyaktig for standard tunnelrigger, i følge en pressemelding.

I tillegg kan TCAD+-systemet, som det heter, spesifiseres som tilleggsutstyr til alle Sandviks borerigger i DT-serien (tunnelarbeid) og DD-serien (gruvearbeid) og også ettermonteres på mange andre modeller, forutsatt at bomleddene har tilstrekkelig plass til sensorer. Det er en videreutvikling av TCAD-systemet med tilleggsfunksjoner.

Sikteverktøy

TCAD+ ble opprinnelig utviklet som et "sikteverktøy" for å oppnå bedre nøyaktighet på grunnlag av forhåndsdefinerte boreplaner i kombinasjon med mer automatisert boring.

Det fungerer derfor sammen med Sandviks iSURE-programvare for planlegging av boremønster og sprengning i henhold til de planlagte tunneldimensjonene ved tunneldriving.

Nyheter

Det er ikke bare borehullenes mønster som har blitt mer nøyaktig som følge av TCAD+, den samme nøyaktigheten gjelder nå for boltemønster med full overvåking fra operatørens nye skjermkonsoll.

Intelligente modeller

De nye funksjonene for intelligent tunnelboring i TCAD+ og iSURE kan brukes i mange eksisterende modeller ved å ettermontere "løse" komponenter, men kommer kanskje best til anvendelse i de nye modellene. Den første i Sandviks nye DT-serie av tunnelrigger med TCAD+-funksjoner er DT821-SC. Denne kan brukes sammen med tunnelplanleggingssystemet iSURE. Riggen er en elektrohydraulisk tunnelrigg med to bommer utstyrt med bormaskiner av typen RD525. I praksis gir iSURE med TCAD+ mer nøyaktig tunneldriving og redusert vibrasjon ved sprengning gjennom optimal lading av borehull og optimale sprengningssekvenser. Til sammen øker dette miljøsikkerheten under bygging og muligheten for bedre prosjektlønnsomhet, heter det i pressemeldingen.

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017