Lemminkäinen med to asfaltfabrikker i Finnmark

For første gang i historien er Lemminkäinen etablert med to asfaltfabrikker i Finnmark. Selskapet feirer åpningen med nytt oppdrag i Kirkenes.

Oppdraget for Mesta i Kirkenes påbegynnes første uken i september. Foto: Tomas Moss, icu.no
Oppdraget for Mesta i Kirkenes påbegynnes første uken i september. Foto: Tomas Moss, icu.no
Sist oppdatert

Lemminkäinens regionsjef uttrykker glede i en pressemelding:

- Til nå har vi hatt én mobil asfaltfabrikk i Finnmark som vi har flyttet rundt i fylket på bakgrunn av oppdragsmengde og – sted. Det er store avstander her oppe, så med etableringen av ytterligere én mobil asfaltfabrikk blir vi mer forutsigbare leverandører til kundene våre, i hele fylket, noe vi er svært glade for, sier Kenneth Tangen, Lemminkäinens regionsjef i Region Nord.

I år har hovedtyngden av Lemminkäinens oppdrag i Finnmark vært lokalisert vest i fylket, med levering av asfaltmasse fra mobilfabrikken i Alta. I forrige uke flyttet Lemminkäinen en mobilfabrikk fra Lillehammer til Tana bru i Øst-Finnmark.

- Både transport og montering har gått veldig fint, og nå er vi straks klare til å produsere, sier Tangen.

4000 + 3500 tonn

Hittil i år har Lemminkäinen hatt en tilleggskontrakt på produksjon og legging av 4 000 tonn asfalt for Statens Vegvesen i Øst-Finnmark, og flere andre entreprenørjobber. Nylig vant selskapet ytterligere én kontrakt i denne delen av fylket. Oppdraget gjelder tørrfresing av 10 000 kvadratmeter og deretter nyasfaltering av 3 500 tonn på fylkesvei 885 ved Kirkenes.

- Kombinasjonen av statskontrakten, entreprenørjobber og det nye oppdraget for Mesta i Kirkenes har gitt et godt fundament for å etablere oss med to fabrikker i Finnmark. Vi har lenge hatt en målsetning om å operere med to fabrikker, og vi er veldig fornøyd med å ha nådd denne milepælen. Så får oppdragsmengden framover avgjøre om vi skal fortsette å ha to fabrikker i Finnmark, sier Tangen.

 

Oppdraget for Mesta i Kirkenes påbegynnes første uken i september.

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2015, og sist oppdatert 06/04 2017