Leverte forskalingsløsning til Labbdalen-bruer

Hæhre har brukt Teknikk AS og engelske RMD Kwikform i utformingen av Labbdalen bruene på E6-prosjektet

Med bakgrunn i Hæhres 3D-modell av bruene leverte Teknikk og RMD Kwikform tegninger og tilhørende beregninger av understøttelse til bruene.
Med bakgrunn i Hæhres 3D-modell av bruene leverte Teknikk og RMD Kwikform tegninger og tilhørende beregninger av understøttelse til bruene.
Publisert Oppdatert

Hæhre har brukt Teknikk AS og engelske RMD Kwikform i utformingen av Labbdalen Bru på E6-prosjektet. RMD Kvikform leverte et komplett forskalings og stabiliseringsløsning som kunne takle det norske terrenget og bevare miljøet, heter det i en pressemelding fra den engelske leverandøren.

Understøttelse

Labbdalen-bruene blir to parallelle bruer langs E6 Fellesprosjektet og er henholdsvis 73 og 78 meter lange. Hver bru er 10,5 meter bred og har en tykkelse på brudekket på 1,1 meter. Hæhre Entreprenør valgte Teknikk AS i samarbeid med RMD Kwikform som leverandør av understøttelse for bruene. Med bakgrunn i Hæhres 3D-modell av bruene leverte Teknikk og RMD Kwikform tegninger og tilhørende beregninger av understøttelse til bruene.

Dalen under skal blant annet bevares for at smeltevannet fra fjellene skal kunne renne uhindret mot Mjøsa.

11 meter høy

I følge Morten Hernes, prosjektsjef i Teknikk AS, var utstyret som ble levert en Rapidshor stålreis (80 kN spirereis) som ble benyttet under midtpartiene og er en 11 meter høy reis. I skråningene på hver side ble det diskutert forskjellige løsninger. Man valgte å spenne over skråningen med fagverksdragere. Det ble montert Megashor ståltårn i bunnen av dalen (1000kN heavy-duty system) som understøttet 15,6 meter lange R700 fagverksdragere.