Liebherr flytter til Stange

Liebherr Norge skal bygge nytt hovedkontor i Stange Næringspark

Nytt hovedkontor for Liebherr Norge kommer sannsynligvis til å ligne på dette.
Nytt hovedkontor for Liebherr Norge kommer sannsynligvis til å ligne på dette. Foto: Liebherr
Sist oppdatert

Denne uka ble det kjent at Liebherr-Norge AS kjøper tomt i Stange Næringspark av Stange kommune, syd for Hamar.

Byggestart er antatt å skje i 2020, men det er ikke bekreftet i skrivende stund.

I forbindelse med flyttingen og utvidelsen velger Liebherr, som har vært et NUF (datterselskap av Liebherr Sverige) frem til i dag, å etablere seg som et norsk AS.

Håkan Nyhaugen i Liebherr Norge.
Håkan Nyhaugen i Liebherr Norge. Foto: Fredrik Saugstad

Liebherrs vekst i Norge har ligget på 30 prosent over flere år, plassbehovet er større enn da de etablerte seg på Ingeberg nord for Hamar i 2011.

- Beliggenhet i forhold til adkomst mot E6, var avgjørende da vi har store tunge maskiner og utstyr som skal inn og ut hver dag. Profilering mot et av norges mest trafikerte veier er heller ingen bakdel. Dette er et område vi kan vokse på, forklarer Håkan Nyhaugen, daglig leder for Liebherr Norge.

Ambisjoner om sterk vekst

- Vi har ambisjoner om sterk vekst i årene som kommer og håper å kunne bidra til mange arbeidsplasser i Stange kommune. Kortere vei til det sentrale østlandsområdet ser vi også som positivt. En time fra Oslo og halv time fra Gardermoen er svært sentralt i vår sammenheng. Ved å holde oss i området der vi ble etablert, håper vi å kunne få med de fleste av våre verdifulle medarbeidere på flyttelasset. Moderselskapet anser oss som etablert nå og valget om å endre fra en avdeling til eget AS ble tatt på slutten av fjoråret og er nå en realitet fra 1.1.2019, legger han til.

Liebherrs hovedkontor i Sverige, sannsynligvis ikke veldig ulikt det som kommer på Stange.
Liebherrs hovedkontor i Sverige, sannsynligvis ikke veldig ulikt det som kommer på Stange. Foto: Liebherr

En del av noe større

Norge teller i dag 30 ansatte og er en del av det internasjonale familieeide selskapet Liebherr med 45.000 ansatte. Det norske selskapet har ansvarert for hjul- og beltegående gravemaskiner, hjullastere, dumpere, dosere, beltelastere, materialhåndteringsmaskiner.