Hardanger gjorde reint bord i Alta

Da Lothepus kom i snakk med entreprenører fra Alta, og i kjent stil mente han kunne gruse dem i en hvilken som helst konkurranse, var det gjort. Nå har duellen funnet sted.

I duell: Joar Førde, Vigleik Åkre, Kristoffer Åkre, Eirik Sæbø Nilsen, Thomas Bredal Pedersen, Steinar Bakken, Trond Even Dahle, Oddgeir Simensen, Lothepus og Tom Erik Nilsen
I duell: Joar Førde, Vigleik Åkre, Kristoffer Åkre, Eirik Sæbø Nilsen, Thomas Bredal Pedersen, Steinar Bakken, Trond Even Dahle, Oddgeir Simensen, Lothepus og Tom Erik Nilsen Foto: Kronstadposten
Sist oppdatert

En lørdag i begynnelsen av juni ble det rigget til maskinkjørerduell i grustaket Raipas, utenfor Alta. Den lokale avisen Kronstadposten sto bak arrangementet og nærmere 2000 (!) mennesker møtte opp for å bivåne det hele.

Begge lagene stilte med fire av de beste fra sitt distrikt og Lothepus tok derfor med seg folk han jobber i lag med og som han kjenner godt fra før.

- Det var kjempegreier i Alta, sier Lothepus
- Det var kjempegreier i Alta, sier Lothepus Foto: Frode Tellevik

- Han som fikk andreplassen har jo vært lærling hos meg tidligere. Og Kristoffer, som vant, har satt opp murene rundt huset mitt, så vi har jobbet mye i lag hele gjengen, forteller Lothepus til tungt.no.

Konkurransen ble både spennende og jevn, i hvertfall i de to første øvelsene. På lasteøvelsen gikk det derimot skeis for Altaværingene. Her hadde de felles taktikk, og bommet grovt på antall masser de skulle laste. De lastet rundt 8 tonn for lite, og fikk dermed en god del tillegg på totaltiden.

Det hele endte med at vestlendingene gjorde rent bord og tok de fire første plassene.

- Det var kjempegreier i Alta. Jeg har jo ikke kjørt maskiner på flere år, så at jeg skulle klare en fjerdeplass var jo bare et under. Men jeg hadde utrolig dyktige folk med meg, oppsummerer Lothepus, før han røper at taktikken Hardangerlaget hadde valgt, lyktes bare sånn delvis.

- Planen var å skjenke de der oppe drita fulle kvelden før, men de hadde lagt samme plan for oss, så vi gikk jo på en kjempesmell hele gjengen. Det var med litt tungt hode vi startet konkurransen dagen etter. Men de var dyktige de der oppe. De bommet vel på noe lasting denne gangen, men vi hadde neppe slått dem ti av ti ganger. Så enkelt er det ikke, sier han diplomatisk.

Var du sikker på seier da du dro oppover?

– Jøsses ja. Det er selvsagt mulig å gå på en smell for meg også, men det er i så fall ikke den første smellen jeg har gått på i livet, så det hadde gått veldig bra.

Men en god taper er du ikke?

- Hæ, jo. Eller, litt. Kanskje ikke utad. Eller, det kjennes ikke greit å tape inni meg heller, egentlig.

Så da var det sikkert godt da, å støtte seg på vinneren, Kristoffer Åkre, som var i en klasse for seg og satt alle på plass på alle øvelsene. Åtte minutter på totaltiden skilte vinneren og Steinar Bakken, som endte sist på resultatlista.

– Jeg prøvde å kjøre kontrollert og rolig hele veien. Det viste seg å være rett og ga uttelling. Det var en spennende konkurranse, sa Kristoffer Åkre til Kronstadposten da konkurransen var over.

Lothepus var også godt fornøyd med dagen.

– Jeg må si tusen takk til arrangøren. Det har vært kjempekjekt å være her oppe. Dette har faktisk vært mere spennende enn noe annet konsept som jeg har vært med på. Det har vært kjekt, sporty og drittøft hele greiene, avsluttet Lothepus intervjuet med lokalavisen.

Et filmteam fra Flimmer Film og TV2 fulgte også konkurransen, og på nyåret vil en hel episode av Fjorden Cowboys dekke Lothepus & Co’s tur til Alta.

Og slik ble den endelige resultatlisten:

  1. plass: Kristoffer Åkre. Tid: 10:25 min.
  2. plass: Eirik Sæbø. Tid: 11:11 min.
  3. plass: Vigleik Åkre. Tid: 11:25 min.
  4. plass: Leif Einar Lothe. Tid: 12:10 min.
  5. plass: Thomas Bredal Pedersen. Tid: 14:27 min.
  6. plass: Oddgeir Simensen. Tid: 15:32 min
  7. plass: Trond Even Dahle. Tid: 16:31 min
  8. plass: Steinar Bakken. Tid: 18:20 min

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2018, og sist oppdatert 28/06 2018