Må fjerne gammelt sprengstoff

Tunnelåpningen blir forsinket

Høgenhei-tunnelen ble drevet med håndholdt boreutstyr (knematere). «Trappetrinnene» på bildet viser hver salve som er skutt under drivingen.
Høgenhei-tunnelen ble drevet med håndholdt boreutstyr (knematere). «Trappetrinnene» på bildet viser hver salve som er skutt under drivingen. Foto: Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Etter planen skulle riksveg 354 Høgenhei-tunnelen åpne for dag-trafikk fra den 19. desember. Nå er dette utsatt til slutten av januar 2017. Det forteller Statens vegvesen.

- Vi er nødt til å fjerne alt det gamle sprengstoffet. Dette forsinker framdriften. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten til de som arbeider inne i tunnelen, sier byggeleder for prosjektet Egil Grønskei.

Etter at det ble oppdaget udetonert sprengstoff under asfalten i tunnelen har hunder fra Forsvaret vært inne for å finne sprengstoffet. Disse er spesialtrenet til dette.

- Når hundene markerer sprengstoff blir stedet avmerket. Egen prosedyre for sikker fjerning av dette blir gjennomført, sier Grønskei.

Arbeidene med Høgenhei-tunnelen startet i slutten av september. Hele byggeperioden for Høgenhei-tunnelen er fram til våren 2017, og koster om lag 47 millioner kroner.

 

Denne saken ble første gang publisert 17/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017