Havet har gravd vekk sjøfylling

- Ikke akutt fare for utrasing, men hvis vi ikke gjør tiltak vil utgravingen fortsette, og i verste fall kan det ende med at selve vegen raser ut,

Rv. 85 ved Lødingen vil være stengt i perioder fordi sjøfyllingen skal utbedres.
Rv. 85 ved Lødingen vil være stengt i perioder fordi sjøfyllingen skal utbedres. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Mandag starter Statens vegvesen arbeidet med å styrke sjøfyllinga langs riksveg 85 utenfor Lødingen, på vegen mot Kåringen-krysset på E10.

Havet og vinden har gradvis gravd vekk mindre steiner, og nå skal det utføres nødvendig plastring med både mindre og tyngre steiner for å motstå erosjonen. Enkelte steder har Vestfjorden gravd seg helt inntil rekkverkstolpene.

– Det er ikke akutt fare for utrasing, men hvis vi ikke gjør tiltak vil utgravingen fortsette, og i verste fall kan det ende med at selve vegen raser ut, sier byggeleder Erik Somby Iversen.

Fordi arbeidet krever at Veidekke bruker stor gravemaskin, blir vegen sperret av i perioder mens arbeidet pågår. Det blir manuell dirigering på stedet, og ventetida for bilistene kan bli på opptil en time. Arbeidene foregår fra mandag til fredag mellom klokka 07.00 og 19.00, og vil vare mellom to og tre uker. Åpning og stengning av vegen vil være tilpasset ferjetidene.

Denne saken ble første gang publisert 23/10 2020, og sist oppdatert 22/10 2020