Maskin nr. 300.000 ble sendt til Østre Toten

Det siste tilskuddet i maskinparken til Brødrene Gudbrandsen AS ble lagt merke til i Japan.

Den formelle overleveringen skjedde i form av en stor nøkkel. Her ser vi Mike Versteeg, Nils Olav Gudbrandsen, Tom Johansen og Mr. Kosuke Ogihara.
Den formelle overleveringen skjedde i form av en stor nøkkel. Her ser vi Mike Versteeg, Nils Olav Gudbrandsen, Tom Johansen og Mr. Kosuke Ogihara. Foto: Nasta
Publisert Oppdatert

Brødrene Gudbrandsen på Lena (i Østre Toten kommune) kjøpte sin første Hitachi, 20-tonneren Hitachi EX200, i 1987. Siden den gang har det snart 70-år gamle firmaet investert i en rekke oransje maskiner.

Maskin Nr. 300.000

Det siste tilskuddet i maskinparken til entreprenøren ble en helt spesiell Hitachi ZX85US-6. Maskinen er nummer 300.000 i rekken av maskiner produsert ved Tierra fabrikken til Hitachi.

From Japan with love: Det ble markert, også i Japan at maskin nr. 300.000 skulle til Larvik i Norge, og deretter faktisk helt til Østre Toten.
From Japan with love: Det ble markert, også i Japan at maskin nr. 300.000 skulle til Larvik i Norge, og deretter faktisk helt til Østre Toten. Foto: Nasta/Hitachi

Med sine 49 ansatte utfører Lena-entreprenøren alle typer anleggsoppdrag; Anlegg som skal sette sitt preg på nærmiljøet, store og komplekse prosjekter, men også private hager står på ordreblokka. «Brødrene Gudbrandsen er en dyktig, hyggelig og lojal kunde.

- Som maskinselger er det en fryd for meg å komme på besøk og alltid oppleve jordnær ledelse og flinke, takknemlige maskinførere smiler Helge Myrhaug fra Nasta.
- Som maskinselger er det en fryd for meg å komme på besøk og alltid oppleve jordnær ledelse og flinke, takknemlige maskinførere smiler Helge Myrhaug fra Nasta. Foto: Nasta

Personlig levering

Leder for salgs- og markedsdivisjonen til Hitachi i Europa, Asia og Afrika, Mr. Kosuke Ogihara, ønsket å gjøre stas på jubileumsmaskinen. Derfor tok han turen fra Japan, og overleverte maskinen personlig til Nils Olav Gudbrandsen, daglig leder i Brædreme Gudbrandsen AS under en seremoni på Nasta i Larvik fredag 12. juli. Tilstede var også Mike Versteeg, salgsansvarlig hos Hitachi Europa.

- Utenom Japan er nok Norge det landet der det selges flest 8-tonnere, og de siste 20 årene har vi beltet ut godt over 2 000 nye Hitachi 8-tonnere til norske kunder. Nettopp derfor er dette en viktig markering for oss, forklarer Tom Johansen, adm dir i Nasta.

Han poengterer at dette er en fjær i hatten til entreprenøren og Nasta-gjengen.

Sjeldenhet

Statistisk sett vil det være cirka 4 år mellom hver 100.000ende maskin, så dette er en sjelden begivenhet. Ved denne fabrikken produseres Hitachimaskiner fra 1 til 8 tonn. Fabrikken sysselsetter rundt 600 mennesker, og har hovedkontoret sitt i Shiga, Japan.