Nå åpnes brua

Skjeggestad bru åpnet i alle felt.

Samferdselsministeren foretok den offisielle åpningen sammen med regionvegsjef Kjell Inge Davik.
Samferdselsministeren foretok den offisielle åpningen sammen med regionvegsjef Kjell Inge Davik. Foto: Foto: Jorun Sætre/Statens vegvesen
Sist oppdatert

Bilder og spekulasjoner om nær åpning av Skjeggestad bru i Vestfold har florert på facebook de siste dagene. Men nå er det endelig.

Den nye brua ble åpnet med fire felt mandag.

Det var samferdselsministeren som fikk æren av å åpne den nye brua etter halvannet år med stabilisering av grunnen.

Gledelig å åpne før planlagt

- Jeg er svært glad på trafikantenes vegne for at sørgående bru nå er på plass og det igjen er fire felt å kjøre på. E18 gjennom Vestfold har stor trafikk, og enda større enn vanlig nå ved sommerutfarten. Det er særlig gledelig å kunne åpne brua til fellesferiestarten. Det er tidligere enn planlagt, og mange mennesker har stått på for å få dette til. Jeg vil rette en stor takk til dem, forteller statsråden i en pressemelding.

Det sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med at han i dag var med på markeringen av at den nye brua nå er på plass og åpen for trafikk.

Det var dramatisk da et kvikkleireskred 2. februar 2015 førte til at Skjeggestad bru kollapset. Sørgående bru måtte rives, mens fundamentet på nordgående bru måtte utbedres. E18 var stengt fram til juni 2015, og trafikken måtte gå på omkjøringsveier i Vestfold. Siden juni 2015 og fram til i dag, har trafikken gått i begge retninger på nordgående bru.

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2016, og sist oppdatert 06/04 2017