23948sdkhjf

Skal rassikre Fv.2 Aunefjellet

Troms fylkeskommune bruker 17 millioner - skal gjennomføres i løpet av sommeren.

Troms fylkeskommune bevilger penger for å fullføre rassikringen av fv. 2 over Aunfjellet i Harstad kommune.

Rasutsatt

Vegen over Aunfjellet er rasutsatt, både sommer og vinter, og det er tidligere gjennomført flere omfattende rassikringstiltak på strekningen. Disse tiltakene har bedret situasjonen, men de geologiske vurderingene har vist at det fortsatt er behov for flere tiltak for å fullføre rassikringen.

17 millioner

- Vi har derfor bevilget 17 millioner kroner for å få gjennomført disse tiltakene. Da fullfører vi det arbeidet som er startet på Aunfjellet og oppnår raskt en forbedret rassikring på en veg som har hatt betydelige rasutfordringer, sier Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for miljø og samferdsel i Troms fylkeskommune.

Tiltakene vil i hovedsak være etablering av snønett og steinspranggjerde, samt nødvendig rensk og fjerning av diverse løsmasser. I tillegg kommer også montering av ulike typer nett, bolter og stag.

Spleiselag mellom Harstad og Tromsø

Tidligere i år bevilget Harstad kommunestyre 20 millioner kroner som et initiativ for å opprette et spleiselag med Troms fylkeskommune for å få på plass en permanent rassikring av fv. 2 over Aunfjellet.

- Dette er et positivt initiativ og vi vil gå i dialog med kommunen for å se på mulighetene her, sier Prestbakmo.

Rasoverbygg eller tunnel

En permanent rassikring i form av rasoverbygg eller tunnel er en omfattende prosess som vil kreve regulering, planlegging og betydelige investeringer.

- Dette vil ta tid og derfor er det uansett nødvendig å fullføre de rassikringstiltakene vi har planlagt nå, sier Prestbakmo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158