materialhåndteringsmaskiner til Nasta:

Nasta utvider med Terex-Fuchs

Nasta kjøper 50,1 prosent av aksjene i Kiesel Skandinavia AS

Kiesels hovedprodukt er materialhåndteringsmaskiner fra Terex Fuchs.
Kiesels hovedprodukt er materialhåndteringsmaskiner fra Terex Fuchs.
Sist oppdatert

Nasta AS i Larvik inngikk i forrige uke avtale med Kiesel GmbH (Germany) om kjøp av 50,1 % av aksjene i Kiesel Skandinavia AS.

Samtidig besluttet partene å endre selskapets navn fra Kiesel Skandinavia AS til Kiesel Norge AS. Selskapet ble stiftet i 1994, og har spesialisert seg innenfor segmentene skrap- og avfallssortering, havner, tømmerhåndtering og spesialmaskiner/ båtmaskiner.

Terex Fuchs

Firmaet har eneforhandlerstatus i Norge for maskiner og utstyr til disse kundesegmentene. Deres hovedprodukt er materialhåndteringsmaskiner fra Terex Fuchs.

Kiesel Norge AS har hovedkontor i Ås kommune, midt mellom Oslo og Moss.

Administrerende direktør i Nasta AS, Tom Johansen, uttrykker stor tilfredshet med avtalen.

Administrerende direktør i Nasta AS, Tom Johansen.
Administrerende direktør i Nasta AS, Tom Johansen.

- Etter å ha vokst mye de siste årene innenfor salg og service av gravemaskiner, hjullastere, minimaskiner og anleggsdumpere ønsket Nasta å utvide produktspekteret.

Kompletterer

Kiesel Skandinavia AS tilbyr maskiner og utstyr til kundegrupper i sterk vekst, og produktene vil komplettere Nastas maskin- og utstyrsportefølje forklarer Tom Johansen videre.

Oppkjøpet vil gi begge parter umiddelbare synergier til fordel for såvel ansatte i begge firma, som for nåværende og fremtidige kunder, heter det i pressemeldingen.

- Nasta og Kiesel Norge AS har mange felles kunder innen industrisegmentet, og jeg er trygg på at disse vil se på Nasta og Kiesel Skandinavia som en god match, kommenterer Johansen.

Fremtidig vekst

Daglig leder i Kiesel Skandinavia AS, Claus Leite, er også fornøyd:

Daglig leder i Kiesel Skandinavia AS, Claus Leite.
Daglig leder i Kiesel Skandinavia AS, Claus Leite.

- Jeg er svært glad for avtalen. Det å få et nært samarbeid med Nasta AS, en av Norges største leverandører av anleggsmaskiner, vil være viktig for oss med tanke på fremtidig vekst, forklarer Leite.

Med Nastas landsdekkende serviceapparat og samtidig som deres selgerkorps har lang erfaring med salg av store maskiner, vil det kunne gjøre produktene våre mer kjent over hele Norge, tror Leite.

Kjøpet av aksjene vil skje med regnskapsmessig virkning fra 1. januar 2017.