NCC svartlegger vidda

55.000 tonn asfalt legges over Hardangervidda

– Vi er svært fornøyde med å vinne dette oppdraget. Kontrakten med Statens vegvesen sikrer oss en solid og stabil produksjon ved våre asfaltfabrikker på Tau og Etne og involverer en god del folk i både asfaltproduksjon og asfaltlegging, sier områdesjef Andre Waage.
– Vi er svært fornøyde med å vinne dette oppdraget. Kontrakten med Statens vegvesen sikrer oss en solid og stabil produksjon ved våre asfaltfabrikker på Tau og Etne og involverer en god del folk i både asfaltproduksjon og asfaltlegging, sier områdesjef Andre Waage. Foto: NCC
Sist oppdatert

NCC skal på oppdrag for Statens vegvesen asfaltere RV 7 Geilo – Brimnes. Nærmere 55 000 tonn asfalt skal legges på veistrekningen over fjellet. Totalt skal 63 kilometer vei asfalteres. Prislappen på arbeidet er 41,7 millioner kroner. Arbeidet forventes å komme i gang i slutten av mai og skal ferdigstilles innen 1. oktober.

I tillegg til egne folk involverer kontrakten en rekke underleverandører for transport av asfalten både med båt til Brimnes fergekai og videre lastebiltransport ut på Rv 7.

Det vil bli lagt asfalt gjennom hele sommeren og sikkerheten til trafikanter og asfaltarbeiderne står i høysetet.

– Det kan være trangt på veien enkelte steder og det vil i perioder være mange turister på denne veistrekningen over Hardangervidda. Det krever fokus på sikkerheten under arbeidet fra vår side, sier Andre Waage.

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2015, og sist oppdatert 06/04 2017