NCC vinner milliardkontrakt på Færøyene

Har lang erfaring med bygging av tunneler i NCC, med spisskompetanse fra den norske virksomheten.

NCC bygget på begynnelsen av 2000-tallet Vagatunnilin och Nordoyatunnilin. Flere av nøkkelpersonene som skal arbeide i prosjektet var også med å bygge de to foregående tunnelene.
NCC bygget på begynnelsen av 2000-tallet Vagatunnilin och Nordoyatunnilin. Flere av nøkkelpersonene som skal arbeide i prosjektet var også med å bygge de to foregående tunnelene. Foto: NCC
Sist oppdatert
Vi har lang erfaring med bygging av tunneler i NCC, med spisskompetanse i vår norske virksomhet. Det er gledelig å kunne tilby kunden et totalkonsept som gir dem trygghet for gjennomføringen.
Svante Hagman, direktør for forretningsområdet NCC Infrastructure.

NCC signerte nylig kontrakt om bygging av to veitunneler på Færøyene. Kontrakten består av to delprosjekter, og er betinget av at finansiering godkjennes av Landsstyret på Færøyene.

Verdien på den første tunnelen er ca 1,5 milliarder SEK. Den andre tunnelen er betinget av en opsjon og verdien på denne er ca 1,2 milliarder SEK.

Kontrakten omfatter to tunneler med en lengde på henholdsvis 11,2 og 10,5 kilometer. Arbeidet omfatter også veier i dagsonen for tilknytning til eksisterende infrastruktur. Kunden er P/E Eystur- og Sandoyartunlar (EST), som eies 100 prosent av Landstinget på Færøyene.

NCC bygget på begynnelsen av 2000-tallet Vagatunnilin och Nordoyatunnilin. Flere av nøkkelpersonene som skal arbeide i prosjektet var også med å bygge de to foregående tunnelene. Prosjektstart for den første tunnelen – Eysturoyartunnilin – er i desember 2016.

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017