Spente barn på asfaltutleggeren

Tvillingene Kheda og Khava Bakajeva fra Trasop skole syntes det var spennende å prøve seg som asfaltarbeidere. Fotograf: NCC/Tor Heimdal .
Tvillingene Kheda og Khava Bakajeva fra Trasop skole syntes det var spennende å prøve seg som asfaltarbeidere. Fotograf: NCC/Tor Heimdal .
Publisert

Denne uken arrangerer NCC har for tolvte gang Barnas Byggeskole.

I løpet av denne tiden har mer enn 1000 barn blitt «utdannet» og fått kjennskap til bygg- og anleggsfag, realfag, bærekraft og helse, miljø og sikkerhet.

Tirsdag sto asfalt på agendaen og omkring 50 barn har fått forsøke seg som asfaltarbeidere i løpet av besøket hos NCC ved Drammen.

I tillegg til håndlegging av asfalt fikk barna prøve både vals og en tur på den store asfaltutleggeren. Og selvfølgelig en liten runde med hoppetussa. Alt under oppsyn av dyktige NCC-fagfolk.- Asfaltdagen er en dag hvor de fleste barna opplever noe helt nytt. De får forsøke seg på arbeidsoppgaver svært mange aldri har sett så mange ganger. Derfor er det mange spente barn som går om bord på asfaltutleggeren eller på valsen. Vi ser da barn med store øyne og et stort smil.

Det er en dag de fleste husker lenge, sier Sissel Bringsvor, prosjektleder for NCC Barnas Byggeskole. Etter å ha forsøkt seg i asfaltfaget fikk alle barna en omvisning ved NCCs asfaltlaboratorium, hvor de fikk en lærerik innføring i asfaltens verden.
 Barnas Byggeskole er ett av flere tiltak NCC gjør for å skape interesse for bygg- og anleggsbransjen blant de unge.