Nok en avtale mellom Pon og Felleskjøpet

Dermed blir det full Cat-dekning hos Felleskjøpet.

På bildet fra venstre: Jostein Susort (Ettermarkedssjef FKRA), Jon Magne Torsteinbø (Salgssjef Traktor og redskap FKRA), Hallvard Vikeså (Direktør maskin FKRA), Erik Sollerud (Daglig leder PE), Jarle Kleppan (Salgsdirektør PE), Ole-Petter Holene (Servicedirektør PE)
På bildet fra venstre: Jostein Susort (Ettermarkedssjef FKRA), Jon Magne Torsteinbø (Salgssjef Traktor og redskap FKRA), Hallvard Vikeså (Direktør maskin FKRA), Erik Sollerud (Daglig leder PE), Jarle Kleppan (Salgsdirektør PE), Ole-Petter Holene (Servicedirektør PE) Foto: Pon
Sist oppdatert

FELLESKJØPET ROGALAND AGDER

FKRA er importør av flere produsenter av landbruksutstyr og har et stort utvalg i produkter til vei, anlegg, park, industri og idrettsanlegg.

Årlig total omsetning i konsernet FKRA er på 2,8 milliarder, med en omsetning i maskindivisjonen på godt og vel 900 millioner i 2015.

Pon Equipment har nå inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) for salg av Cat kompaktmaskiner.

Det fremgår av en pressemelding som nylig er sendt ut av Pon.

Avtalen er tilsvarende den som ble inngått med Felleskjøpet Agri i januar og vil tre i kraft 1. september.

Dengang forklarte administrerende direktør hos Pon, Erik Sollerud, det hele som den viktigste avtalen de siste årene.

Les også: Felleskjøpet og Pon Equipment har inngått strategisk samarbeidsavtale

FKRA har med sine maskinsentre i Haugesund, Klepp og Kristiansand, i tillegg til verksted på Varhaug og Årdal opparbeidet seg en sterk posisjon innenfor landbruket.

Forventer betydelig økning i salg

FKRA vil fungere som en forsterkning av Pon Equipments egen salgsorganisasjon og med sine 12 maskinselgere forventes betydelig økning i salget av Cat kompaktmaskiner inn mot landbruk og landbruksentreprenører, heter det i pressemeldingen.

FKRA vil også utføre service på disse maskinene.

«Samarbeidet med Felleskjøpet Agri har allerede båret frukter, og flere salg av kompaktmaskiner er gjennomført. Jeg er derfor veldig glad for å ha inngått denne avtalen med FKRA,» sier Erik Sollerud.

- For kunder innen landbruk er ofte traktor primærmaskinen og anleggsmaskiner sekundærmaskiner. Vi tror at med posisjonen som FK har med John Deere traktorer og Cat anleggsmaskiner vil denne kundegruppen få det beste av det beste både når det gjelder maskiner og service » sier en fornøyd Sollerud.

Avtalen er jobbet frem av Erik Sollerud i Pon Equipment og direktør for maskindivisjonen, Hallvard Vikeså i Felleskjøpet Rogaland Agder.

Kompaktmaskiner utgjør ca. 50% av det totale markedet for anleggsmaskiner i Norge.

Bildet beskriver på mange måter synergimulighetene i avtalen.
Bildet beskriver på mange måter synergimulighetene i avtalen. Foto: Felleskjøpet

Denne saken ble første gang publisert 04/05 2016, og sist oppdatert 06/04 2017