Norges første 28 meter hybridlift levert

Myrland Kran har nå kjøpt den største hybridliften på det norske markedet som kan kjøres på ren batteridrift.

Den britiske produsenten Niftylift har lang erfaring med hybridteknologi. De produserte den første hybridliften helt tilbake i 2009 og har solgt over 2000 hybridlifter så langt. Nå har Myrland kjøpt den største hybridliften i Norge som kan kjøres på ren batteridrift.
Den britiske produsenten Niftylift har lang erfaring med hybridteknologi. De produserte den første hybridliften helt tilbake i 2009 og har solgt over 2000 hybridlifter så langt. Nå har Myrland kjøpt den største hybridliften i Norge som kan kjøres på ren batteridrift. Foto: Gantic
Sist oppdatert

– Myrland Kran har nå kjøpt den største hybridliften på det norske markedet som kan kjøre på ren batteridrift, sier daglig leder for Gantic AS, Tommy Jørgensen i en pressemelding.

Kombinasjonen med dieselmotor og en elektrisk motor med generator og batteripakke gjør at man reduserer drivstoff-forbruket med opp til 50 %.

– Dette gjør at det også er kostnadseffektivt å velge miljøvennlig, sier Jørgensen. Dersom man trenger døgnkontinuerlig drift på maskinen kan man velge dieseldrift om dagen. Overflødig kraft kanaliseres tilbake til batteriene slik at de lader seg opp og er klar til bruk på kveld/natt når man ikke ønsker støyende maskiner i drift.

Skifte i bransjen

Gantic leverte den første hybridliften, en Niftylift HR17 til Drammen liftutleie, allerede i 2011. – Vi ser nå et skifte i bransjen. Myndighetene stiller flere og flere krav til at man skal  drive mest mulig miljøvennlig. Jeg ser konturene av, og spår en, rivende utvikling innen salg av hybridlifter, avslutter Jørgensen.

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017