Norgesmesteren skal kåres

17. - 20. oktober skal unge, lovende yrkesfaglærlinger fra hele landet konkurrere om å bli best i sitt fag. Blant 32 anleggsmaskinførerlærlinger skal norgesmesteren kåres.

Sondre Lien fra Froland ble vinneren av NM i anleggsmaskinfører arrangert av WorldSkills, MEF og OKAB i Trondheim i 2014.
Sondre Lien fra Froland ble vinneren av NM i anleggsmaskinfører arrangert av WorldSkills, MEF og OKAB i Trondheim i 2014.
Sist oppdatert

Nå skal en ny utvalgt gruppe unge maskinførere igjen til pers.

OKAB Region Vest har hovedansvaret for gjennomføringen av maskinførerkonkurransene under årets Yrkes-NM i Bergen.

Gravemaskin, hjullaster og dumper

- Vi gleder oss til å se dyktige maskinførerlærlinger fra det ganske land som konkurrerer i ulike maskinførerkonkurranser. De skal kjøre gravemaskin, hjullaster og dumper, og sammenlagtvinneren kan kalle seg norgesmester. Vi vet fra tidligere år at nivået er høyt, så det blir nok en jevn og spennende konkurranse, sier Geir Boge, daglig leder ved Opplæringskontoret for anleggs-og bergfagene (OKAB) i Hordaland.
 

Vinner reisegavekort


Innen anleggsmaskinførerfaget vil det bli kåret en vinner for hver av maskintypene, og sammenlagtvinneren premieres med et reisegavekort fra MEF/OKAB.

Vi kan vel forestille oss at det er en grei setning å ha på CVn da vedkokmmende skal søke sin første ansettelse hos en maskinentreprenør.

Gullmedaljen gikk til Troms i 2012 og Aust-Augder i 2014.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017