Normann Olsen Maskin spisser aktiviteten

Bomag går til Hesselberg - det forhandles fortsatt om agenturene for Manitou og Ammann

Joh Einar Solhaug, ny Adm. Direktør i NOM Holding AS, i midten Claus Brucker, Salgsdirektør Normann Olsen Maskin AS og til høyre, Petter Dancke, Adm. Dir. i Normann Olsen Maskin AS.
Joh Einar Solhaug, ny Adm. Direktør i NOM Holding AS, i midten Claus Brucker, Salgsdirektør Normann Olsen Maskin AS og til høyre, Petter Dancke, Adm. Dir. i Normann Olsen Maskin AS. Foto: NOM Holding
Sist oppdatert

Normann Olsen Maskin AS konsentrerer satsingen og driften innen de segmentene med størst vekstpotensial i selskapet, heter det i en pressemelding i dag.

Det skal satses mer på HTC sine slipemaskiner til  industri, bygg og anlegg og i søsterselskapet Norgeodesi AS.

Manitou

Det betyr også at de selger seg ut av mobilløft virksomheten, Manitou.

Hvem som tar over agenturet er ikke klart, forhandlingene pågår enda , forklarer Joh Einar Solhaug  på telefon til Anleggsmagasinet.

Bomag

Hele veiavdelingen blir avviklet og dermed går Bomag sitt komprimeringsutstyr og de som jobbet med det, til l Hesselberg, det var en naturlig og grei prosess og de som jobber med veiavdelingen er nå underrettet om dette forklarer Solhaug.

Ammann

Også utstyret fra Ammann forsvinner fra Normann Olsen Maskin, også her pågår forhandlingene om hvem som skal overta agenturet.

 

Ny administrerende

Solhaug blir ny leder for virksomheten og tiltrådde 1. februar som Adm. Dir. i Normann Olsen Holding AS (NOM Holding AS), som eier Normann Olsen Maskin AS. 

- Vi har lagt en  langsiktig plan sammen med våre eiere, for å forbli en sterk leverandør i bransjen, som er i stadig endring, forklarer Joh Einar Solhaug, administrerende direktør i NOM Holding AS.

Solhaug har i 15 år drevet opp Norgeodesi AS, som er søsterselskapet til Normann Olsen Maskins AS og  forsetter også som Adm. Dir. av Norgeodesi.

Skal beholde servicenivået

Et sammensatt team med representanter fra Manitou, Normann Olsen Maskin og eierne arbeider i mellomtiden for å bibeholde et høyt servicenivå til kundene i overgangen, i følge meldingen.

HTC-fokus

En av de store satsingene i det fokuserte Normann Olsen Maskin er HTC slipemaskiner, der bl.a. den ny lanserte DURATIQ maskinen nettopp ble nominert  til det mest innovative produktet på World of  Concrete 2017 i Las Vegas.

Norgeodesi

Norgeodesi AS opereres via 17 årsverk fordelt på 4 avdelinger; salg av geodesiutstyr, service på geodesiutstyr og salg, service av laserutstyr. Norgeodesi AS er sterkt inne i offentlig og kommunal sektor og i bygg og anlegg og har i høst sluppet en rekke store Trimble nyheter. Der bl.a. den nye totalstasjon med 3 d skanning, Trimble SX10, er det venteliste på. Adm. Dir. Joh Einar  Solhaug ser frem i mot fortsatt vekst i Norgeodesi i 2017, heter det i pressemeldingen.

 

Midway Holding AB som eier NOM Holding AS, eier bl.a. også den svenske produsenten Haki AB og  det norske selskapet Haki AS, som er leverandør til bygg og anlegg, on- og offshoreindustrien med løsninger innenfor stillaser og material- og persontransport.

Midway Holding ser lyst på fremtiden og kommer til å investere  fremover i sine norske selskaper Normann Olsen Maskin AS, Norgeodesi AS og Haki AS, avslutter meldingen.

 

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017