Ny høytkastende diagonalplog

Tatt frem i samarbeid mellem Øveraasen og Arctic Machine

HMD 3700 og er en høytkastende diagonalplog med avfjærende slitestål som kan svinges inntil 42 grader begge veier.
HMD 3700 og er en høytkastende diagonalplog med avfjærende slitestål som kan svinges inntil 42 grader begge veier. Foto: Øveraasen
Sist oppdatert

Øveraasen har tatt frem en ny plog i samarbeid med Arctic Machine i Finland. Plogen får betegnelsen HMD 3700 og er en høytkastende diagonalplog med avfjærende slitestål som kan svinges inntil 42 grader begge veier, står det i  en pressemelding fra Øveraasen.

Polyuretan

Nyvinningen utstyres med den velprøvde skjærholderen i polyuretan fra Arctic Machine.

I tillegg til å sikre sjåfør og redskap ved påkjørsel skal skjærholderen bidra til å redusere støyen fra plogen fordi sliteskjæret isoleres fra stålkonstruksjonen i plogen. Erik Abrahamsen, salgsansvarlig Øveraasen, forteller om gode tilbakemeldinger fra kunder.

Med en høyde på rundt 190 cm på utkastet skal plogen være et godt supplement til plogene i H-serien fra Arctic Machine som Øveraasen også tilbyr med lavere utkast i bredder fra 3,4 m til 4,6m.

I følge pressemeldingen skal denne typen plog være etterspurt. I prøveperioden ble den nye høytkastende diagonalplogen testet flere steder i landet.

Mange entreprenører sliter med brøyteroder som har svært varierende forhold hvor både snømengde og konsistens betinger ulike egenskaper og krav til utstyret. For å sikre det beste resultatet uansett forhold kan HMD 3700 også leveres med hydraulisk slapseskjær montert fra fabrikk.

Hos Øveraasen jobbes det med vinterprodukter hele året, og salget av den nye plogen er allerede godt i gang i god tid før neste snøsesong.

Med en høyde på rundt 190 cm på utkastet skal plogen være et godt supplement til plogene i H-serien fra Arctic Machine
Med en høyde på rundt 190 cm på utkastet skal plogen være et godt supplement til plogene i H-serien fra Arctic Machine Foto: Øverasen

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017