23948sdkhjf

Nytt konsern, Yours:: Nytt konsern og grillfest

Mesta og Tertnes Holding går sammen om det nye konsernet Yours for salg og vedlikehold av maskiner og utstyr for anleggssektoren.

For femte gang inviterte Motorsalg i Bergen til grillfest og daglig leder i Motorsalg, Arne Bjarte Tveit, kunne ønske de rundt 100 gjestene velkommen sist fredag. Men det var ikke bare grillmat og god drikke som ble fokuset denne kvelden.

Nytt konsern

For grillmaten ble servert sammen med bekreftelsen av nyheten om det nye spennende nye samarbeidet mellom Mesta AS og Tertnes Holding Industri AS.

I den forbindelse etableres det nye konsernet med navn Yours noe som blir et holdingselskap.

Mesta legger inn Mesta Verksted.

Tertnes Holding legger inn Presis Verksted AS, Motorsalg AS og Øverum Slitedeler AS.

Mesta og Tertnes skal eie 50 prosent hver av det nye selskapet. Konsernet vil ha rundt 190 ansatte og forventes å omsette for 300 millioner kroner i 2013.

Etableres på fredag

Etter å ha gjennomført en vellykket due-dilligence ble avtalen om å etablere Yours godkjent av styrene i Mesta og Tertnes Holding Industri 2. mai. Konsernet vil bli etablert 31. mai

Service = salg

Det nye konsernet vil være en tilbyder av maskiner, utstyr og deler fra leverandørene Motorsalg allerede representerer og vil ha samlokaliserte verksteder og salgskontorer over hele landet.

- Vi vet at der det er god verkstedsdekning, blir det også godt salg, sier konsernleder i Tertnes Holding Industri, Jarle Straume.

Samme navn

De ansatte i det nye konsernet skal ikke merke store endringene. De fem selskapene beholder samme navn, samme lokalisering og samme ledelse som i dag. Alle datterselskapene vil videreføre sin eksisterende kundeportejfølge. Yours vil ha en konsernsjef som ikke er ansatt per dags dato.

- Dette nye samarbeidet representerer en mye større bredde i vårt servicetilbud, forklarer Arne Bjarte Tveit.

Synergieffekter

For det kan ikke stikkes under en stol at Motorsalg så langt har hatt sin styrke i Bergen og på Vestlandet, men nå får de altså servicepunkter på 16 etablerte Mesta-verksteder fra Skien til Tana.

Det vil også bli en salgsrepresentant for Motorsalg basert på hver av disse med tiden. I den forbindelse kommer Motorsalg til å jakte på nye folk i tiden fremover.

Og selv om det ikke har noe med det konsernet å gjøre, har Mesta nylig kjøpt fem Atlas hjulmaskiner som vil bli klargjort på sine respektive verksteder rundt om i landet.

Mesta verkstedene har allerede gjort jobber for Motorsalg, så de to selskapene har god kjennskap til hverandre.

Vinn vinn

Roger Langhelle, produksjonssjef for Mesta Verkstedene mener at samarbeidet kan gi synergieffekter for begge parter. I dag leder han 160 ansatte ved de 16 Mesta-verkstedene og tror på en vinn vinn situasjon.

Grillfesten

I strålende solskinn kunne noe over hundre gjester nyte grillmat i en sosial setting. Utenfor Motorsalgs hovedkontor i Bergen var det også utstillere fra Scanlaser, Bertel O. Steen, Indexator, SG Finans, SMP, Hydroscan og Mesta Verksted.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.204