Ønsker kulda velkommen

Han brenner for frostfrie løsninger

Polarflex-slangene er produsert i USA og har mange bruksområder, ikke minst å sikre frostfritt vann og avløp til brakkerigger.
Polarflex-slangene er produsert i USA og har mange bruksområder, ikke minst å sikre frostfritt vann og avløp til brakkerigger. Foto: Polarflex
Sist oppdatert

Carl R. Olsen i DiaProff Norge har ventet spent på vinteren. Det er flere grunner til det; Han har som hobby å kjøre Arctic Trucks-ombygde Toyotaer på snø og is, men da helst på Island.

En annen grunn er produktene DiaProff er blitt importør for, Polarflex. Det er snakk om slanger, matter og teletinere som alle har det felles at de løser problemer med snø og is.

Ned til minus 41

Olsen forklarer om hvordan det startet med de frostfrie slangene for noen år tilbake. En kunde som holdt på med boring i kulda trengte en løsning på transport av vann fra a til b vinterstid. Løsningen med Polarflex-slangene var åpenbar med innebygde varmeledere/varmetråder og termostat som slår inn fra frem grader og fungerer ned til minus 41 grader.

Etter det rullet det inn etterspørsler og i dag brukes slangene blant annet til frostfritt vann og avløp til brakkerigger. Flere større aktører har meldt sin interesse, ikke minst Brødrene Dahl og flere utleieaktører.

Matter som smelter is og snø ved kontakt kan ha mange bruksområder.
Matter som smelter is og snø ved kontakt kan ha mange bruksområder. Foto: Fredrik Saugstad

Matter og teletinere

I fjor kom Polarflex med egne is- og snøsmeltingsmatter, som med slangene bruker de 220 volt og de kan seriekobles på en kurs for å holde trapper, inngangspartier og gangveier frie for snø og is.

Utvikler egen idé

Nå har Carl R. Olsen tatt turen til produsenten i USA for å utvikle en egen idé, takrennematter, som nå blir testet ut på en bygård i Oslo. De vil sørge for isfrie takrenner gjennom hele vinteren og dermed eliminere faren ved fallende is ned på fortauet, får vi vite.

Carl Ronny Olsen, daglig leder i DiaProff er spent årets vinter. Han holder opp et utvalg av Polarflex-produkter som kan løse samfunnsmessige problemer i følge han selv.
Carl Ronny Olsen, daglig leder i DiaProff er spent årets vinter. Han holder opp et utvalg av Polarflex-produkter som kan løse samfunnsmessige problemer i følge han selv. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 12/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017