”Oppkjøpet trygger framtida vår”

Brødrene Anders (44) og Pål Nordhagen (45) håper familieselskapet skal vokse etter salget til NCC Construction Norge.

Brødrene Pål og Anders Nordhagen er godt fornøyd med å bli en del av NCC. - Vi går inn i dette primært for å kunne jobbe mer med det vi kan best og øke kompetansenivået vårt ytterligere, sier Anders Nordhagen (t.h.).
Brødrene Pål og Anders Nordhagen er godt fornøyd med å bli en del av NCC. - Vi går inn i dette primært for å kunne jobbe mer med det vi kan best og øke kompetansenivået vårt ytterligere, sier Anders Nordhagen (t.h.).
Sist oppdatert

Det går en oppkjøpsbølge over anleggs-Norge for tiden. Riksentreprenørene er på jakt etter kompetanse. Den finner de hos små og mellomstore entreprenører, gjerne familieeide.

De er økonomisk solide, eierne er tett på den daglige driften og har nisjekompetanse - som de store etterspør. Og de tidligere eierne blir gjerne med på ferden videre - som ansatte.

Les også: NCC kjøper Per Nordhagen Entreprenørforretning AS

Per Nordhagen Entreprenørforretning AS med 10 ansatte og en omsetning på 16 mill. kroner har spesialisert seg på kommunalteknikk og har i flere år vært aktive på dette markedet i hovedstaden.

Anders (44) og Pål Nordhagen (45) er glad for salget av familiebedriften til NCC Construction AS. Samtidig er det litt vemodig også. - Vi var fem eiere med litt forskjellige interesser. Med et salg lukker du et kapittel i boka, men samtidig gir det nye muligheter. Vi har ikke gjort dette for å få mer ferie og fritid, sier daglig leder i Per Nordhagen Entreprenørforretning AS, Anders Nordhagen.

Samarbeid

Selskapet har samarbeidet med NCC i flere år og forespørselen om oppkjøp kom på et gunstig tidspunkt, forklarer Anders Nordhagen. - Vi var på riktig sted til riktig tid. Alt klaffet for oss. Nå har vi gjort oss ferdige med en del prosjekter og stiller sånn sett med litt blanke ark. Men vi regner med at det skal bli mer å gjøre på oss fremover. Vi går inn i dette primært for å kunne jobbe mer med det vi kan best og øke kompetansenivået vårt ytterligere, sier Anders Nordhagen.

Brødrene legger ikke skjul på at det er utfordrende å være en mindre bedrift i et marked der det legges mer og mer vekt på dokumentasjon og på oppfølging innen nye regelverk. - Fra byggherresiden er stort fokus på oppdatering innen plan- og bygningsloven. Det kreves store mengder dokumentasjon. Skal du følge med på denne dansen må du enten sette av egne folk, eller bruke mye tid utenom på å oppdatere deg. En liten bedrift vil ha vanskeligheter med dette over tid, mener Anders Nordhagen.

Les mer om brødrene Nordhagen og jobben i Oslos undergrunn i neste nummer av AnleggsMagasinet (4-2011).

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2011, og sist oppdatert 06/04 2017