Overtar Kobelco i nord

Traasdahl AS skal forhandle Kobelco gravemaskiner nordpå. Tromsøbedriften har hatt tilsvarende produkter også tidligere, men mener å se et større potensiale med Kobelco.

Salgssjef Geir Emil Nordby (t.v.) og selger Atle Hanssen har allerede solgt fire maskiner. Foto: Traasdahl
Salgssjef Geir Emil Nordby (t.v.) og selger Atle Hanssen har allerede solgt fire maskiner. Foto: Traasdahl
Publisert

Kobelco har stått uten forhandler i Nord-Norge i lang tid, men nå er 35 mann sterke Traasdahl på banen. Det går riktignok en del Kobelco-maskiner der oppe, som er solgt for mange år siden. Traasdahls distrikt vil være fra Tennevoll i Lavangen til og med Alta.

Hvorfor Kobelco?

− Nå blir det klart mer trøkk på Kobelco. Vi har allerede solgt fire maskiner, og har flere på plass på lager, sier salgssjef i Traasdahl, Geir Emil Nordby.

Hvorfor Kobelco, spør vi.

– Det er flere grunner. Den japanske maskinprodusenten har et svært godt brand, basert på kvalitet. Og klassens laveste støy og dieselforbruk.

Nordby vektlegger også modellutbudet, fra 0,8 til 50 tonn, og tilføyer at Traasdahl også representerer Trevi Benne på anleggssiden.

Ambisiøs salgsplan

– Vi har lært Kobelco og importør Entrack å kjenne som en utrolig løsningsorienterte samarbeidspartnere. Både produkter og service holder høyt nivå, mener Nordby.

Det samme kan man si om forventningene fra Traasdahls side.

– Vi kommer til å satse hardt, og på sikt er planen å selge 30-40 maskiner i året, og hovedsegmentet blir antagelig maskiner fra 1,5 til 25 tonn.

Maskinene vil fordele seg på en lang rekke prosjekter. Gledelig nok bygges det over en lav sko nordpå i likhet med landet ellers.

– Nå ønsker vi eksisterende og nye kunder velkomne for hyggelig Kobelco-prat og/eller demokjøring.