Peab kjøper maskinentreprenør i Trondheim

Peab Anlegg har kjøpt opp 90,3 prosent av aksjene i maskinentrepenør selskapet Solberg Maskin AS.

Selskapet ble startet i det små på Lundamo i 1985 av Jon Mikal Solberg, som fortsatt er daglig leder i selskapet. Det første innkjøpet var av en gravemaskin brøyt X2B. I 1993 ble navnet endret til Solberg Maskin og det ble stiftet et aksjeselskap. Daglig leder Jon Mikal Solberg fortsetter som deleier i selskapet med 9,7 prosent av aksjene.
Selskapet ble startet i det små på Lundamo i 1985 av Jon Mikal Solberg, som fortsatt er daglig leder i selskapet. Det første innkjøpet var av en gravemaskin brøyt X2B. I 1993 ble navnet endret til Solberg Maskin og det ble stiftet et aksjeselskap. Daglig leder Jon Mikal Solberg fortsetter som deleier i selskapet med 9,7 prosent av aksjene. Foto: Peab
Sist oppdatert

-Bakgrunnen for oppkjøpet er at vi ønsker å styrke vår konkurransekraft i anleggsmarkedet i Midt Norge generelt, og Trondheim spesielt, sier administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg i en pressemelding.

Peab Anlegg har i flere år hatt et tett samarbeid med Solberg Maskin på ulike prosjekter i Trondheimsregionen. Avdelingssjefen Johan Hansson i Peab Anlegg er overbevist om at oppkjøpet vil gi positive effekter for begge parter.

-Vi har kjøpt et solid og veldrevet selskap. Solberg Maskin består av dyktige fagarbeidere med spesialkompetanse og sertifiseringer som vi kommer til å ha bruk for på prosjekter i fremtiden. Vi samarbeider godt, og har mange av de samme verdiene og kulturen, sier Hansson.

Solberg Maskin har 67 ansatte og holder til på Heimdal i Trondheim kommune. Selskapet hadde en omsetning for ca. 88 millioner kroner i 2015.

Denne saken ble første gang publisert 05/07 2016, og sist oppdatert 06/04 2017