Peab erstatter Einunna bru

Signert kontrakt med Innlandet fylkeskommune om å erstatte Einunna bru på fylkesveg 29 i Alvdal og Folldal kommuner.Click to add subtitle

Nye Einunna bru på fylkesveg 29 er en nettverksbuebru.
Nye Einunna bru på fylkesveg 29 er en nettverksbuebru. Foto: Statens vegvesen
Publisert

Peab Anlegg har signert kontrakt med Innlandet fylkeskommune om å erstatte Einunna bru på fylkesveg 29 i Alvdal og Folldal kommuner. Kontrakten har en verdi på ca. 34 millioner kroner eks. mva.

Dagens Einunna bru er bygd i 1954. Brua er totalt 41,3 meter lang, fordelt på to spenn. Foto: Statens vegvesen
Dagens Einunna bru er bygd i 1954. Brua er totalt 41,3 meter lang, fordelt på to spenn. Foto: Statens vegvesen Foto: Statens vegvesen

Eksisterende Einunna bru er en flaskehals for tungtransporten på fylkesveg 29. Med ny bru vil denne flaskehalsen bli fjernet.

- Vi synes dette er et spennende oppdrag, og gleder oss veldig til å komme i gang med anleggsarbeidene. Det er motiverende å få jobbe med et prosjekt som vil bidra til en tryggere trafikksituasjon ved denne bruovergangen, sier prosjektansvarlig Gøran Fossmo i Peab Anlegg.

Peab Anlegg skal etablere den nye brua nedstrøms for eksisterende bru. Tilstøtende vei, med en strekning på cirka 650 meter, skal rettes opp for å optimalisere veilinje mot ny plassering av bru over elven.

Nye Einunna bru

Nettverksbuebru
Buer i limtre
Stålstag
77 meter lang
Hovedspenn i spennarmert dekke på ca. 50 meter
Sidespenn i begge ender på ca. 13 meter
14,5 meter utføres i plasstøpt betong

- Eksisterende Einunna bru vil være åpen for trafikk under hele anleggsperioden, og helt til den nye brua kan påsettes trafikk, forteller Fossmo.