23948sdkhjf

Peab kjøper 200 grustak av YIT

Peab kjøper YITs asfalt- og pukk- og grusvirksomhet i Norden.

Peab overtar 200 strategisk plasserte grustak, 63 asfaltverk og ca. 1.700 ansatte i Norden, forteller de i en pressemelding.

Dette betyr at Peab øker sin tilstedeværelse i Sverige, Norge og Finland, og etablerer seg innenfor asfalt i Danmark.

Blir markedsleder

Avtalen innebærer at industrivirksomheten vil utgjøre en større del av konsernet, og at følsomheten for konjunktursvingninger reduseres. Oppkjøpet gir Peab en markedsledende posisjon innen asfalt- og pukk- og grusvirksomhet i Norden.

- Jeg er veldig glad og stolt over dagens avtale. Virksomheten har en strategisk posisjon, og det er en meget kompetent organisasjon som nå integreres i Peab, sier Jesper Göransson, konsernsjef i Peab.

- Gjennom dette oppkjøpet tar vi neste skritt i utviklingen av Peab som nordisk samfunnsbygger. Asfalt, pukk- og grusvirksomhet er nært knyttet til samfunnsutvikling både når det gjelder bygg- og anleggsprodukter. Ved å ekspandere innenfor disse delene legger vi grunnlaget for å fortsette å vokse og styrke lønnsomheten, sier Jesper Göransson.

Med dette fortsetter reisen med å utvikle nye produkter og metoder for å møte kundenes behov for bærekraftige løsninger.

- Vi ønsker alle våre nye medarbeidere hjertelig velkommen til Peab, sier Jesper Göransson i meldingen.

MBL-forhandlingene (fagforeninger) er gjennomført. Transaksjonen krever godkjenning av konkurransemyndighetene, noe som forventes å finne sted i fjerde kvartal 2019.

Overtakelse forventes å finne sted 1. januar 2020.

Peab

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med cirka 15 000 ansatte og en årlig omsetning på cirka 52 milliarder svenske kroner. Konsernet har strategisk plasserte kontorer i Sverige, Norge og Finland. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne i Sverige. Aksjen er børsnotert ved NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab 1400 medarbeidere og en årlig omsetning på 5,7 milliarder kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172