Pon åpner high-tech demoanlegg

Pon Equipment åpner den 11. februar sitt nye demoanlegg på det nye hovedanlegget på Berger i Skedsmo. Hele 19 mål tomt blir i disse dager omgjort til demofelt som skal benyttes til mange ulike formål frem til sommeren 2017.

På bildet fra venstre: Erik Sollerud adm. Direktør Pon Equipment, og markedsdirektør Espen Paulseth, Andreas Walnum, teknisk sjef Pon Equipment og Tom Erik Klevengen, demofører og slitestålsekspert Pon Equipment.
På bildet fra venstre: Erik Sollerud adm. Direktør Pon Equipment, og markedsdirektør Espen Paulseth, Andreas Walnum, teknisk sjef Pon Equipment og Tom Erik Klevengen, demofører og slitestålsekspert Pon Equipment.
Sist oppdatert

- Det fylles på med sprengt stein og kult, slik at vi får reelle forhold å kjøre maskinene under. Formålet med demoanlegget er å sette sikkerhet, lønnsomhet, miljø og teknologi i fokus. Det skriver Pon selv i en pressemelding.

Fokus på teknologi

«Demo er ikke hva det engang var, og med det nye demofeltet vårt er vi godt utrustet til å vise frem den integrerte teknologien som er i Cat-maskinene. Profesjonell gjennomgang av maskinene er viktig, og for at våre kunder skal kunne tjene mest må de også kunne utnytte maskinen best mulig,» sier Espen Paulseth, markedsdirektør i Pon Equipment


På demoanlegget vil det bli satt inn Cat-gravemaskiner og Cat hjulgravere i ulike størrelser, både med og uten maskinstyring, samt følgende maskiner:

  • Utvalgte M-serie hjullastere fra Cat 906M opp til Cat 972M. Alle medium hjullastere (Cat 950M til 982) har integrert «CPM: Cat Production Measurement»
  • Cat 336FL XE:. Dette er en hybrid maskin med både CPM for beltegravere og 2D-gravesystemet «CCG: Cat Grade Control»
  • Cat valsetog med integrert kompakteringsteknologi og full dokumentasjonssystem.

Fokus på sikkerhet og miljø

«På det nye demofeltet står sikkerhet og miljø i fokus. Pon er opptatt av sikkerhet og å få alle trygt hjem, hver dag, og det er viktig for oss å ivareta «safety first» også på det nye demoanlegget. I tillegg blir dette et fosiltfritt demoanlegg. Vi ønsker å vise at anleggsmotorer og utslipp fra anleggsmaskiner ikke er ikke hva det engang var og at fosiltfritt drivstoff er bare en liten del av det å forurense mindre, forteller Paulseth.

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017