Pon Equipment og Felleskjøpet inngår samarbeid

Felleskjøpet Agri SA og Pon Equipment AS har inngått strategisk samarbeidsavtale

Detter er den viktigste avtalen vi har inngått de siste åra, forklarer Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment. Her gjør han håndtrykket med Frode Dahl,  direktør maskin i Felleskjøpet Agri, utenfor deres nye hovedkontor i Lillestrøm.
Detter er den viktigste avtalen vi har inngått de siste åra, forklarer Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment. Her gjør han håndtrykket med Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri, utenfor deres nye hovedkontor i Lillestrøm. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Avtalen innebærer salg og service av Cat-kompaktmaskiner. Med sine 55 maskinselgere og 43 verksteder vil Felleskjøpet Agri nå selge og serve Catkompaktmaskiner.

Avtalen gjelder fra første mars og utover våren vil det være mulig å kjøpe Pons produkter hos Felleskjøpet.

- Dette er den viktigste strategiske avtalen vi har gjort på lenge, kommenterer Erik Sollerud til AnleggsMagasinet.

Viktig avtale

Kompaktmaskiner utgjør ca. 50% av det totale markedet for anleggsmaskiner i Norge. Pon Equipment har siden 2010 investert betydelige ressurser i dette segmentet mot entreprenørbransjen.

- Denne avtalen føyer seg inn i en viktig strategisk satsning hvor vi har til hensikt å skaffe kundene våre viktige anleggsmidler. Caterpillar sine produkter passer veldig godt inn i vårt sortiment, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

- Med denne avtalen tar vi steget inn i et voksende markedssegment. Mange bønder og landbruksentreprenører har et bein inn i lokal anleggsvirksomhet. Et strategisk samarbeid med landbrukets desidert største aktør er en viktig milepæl i vårt arbeid med å bli markedsleder i Norge. Med Felleskjøpets kompetanse og ekspertise på landbrukssegmentet samt park og anlegg, vil kunden bli håndtert på best mulig måte, sier Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment AS.

Hovedfokus på gravemaskiner og hjullastere

Catkompaktmaskiner finnes i en rekke modeller, i tillegg til et bredt utvalg verktøy og utstyr. Hovedfokus vil være på gravemaskiner opp til og med 8 tonn og hjullastere under 10 tonn.

I tillegg vil teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr til disse maskinene være tilgjengelig i Felleskjøpets sortiment.

Felleskjøpet bidrar med hele 43 servicelokalsjoner og 55 selgere som vil utfylle Pons 18 selgere og 9 servicelokasjoner. Her ser vi de to merkene som vil selges side om side i Felleskjøpets lokaler. John Deere er markedsleder på traktorer i Norge.
Felleskjøpet bidrar med hele 43 servicelokalsjoner og 55 selgere som vil utfylle Pons 18 selgere og 9 servicelokasjoner. Her ser vi de to merkene som vil selges side om side i Felleskjøpets lokaler. John Deere er markedsleder på traktorer i Norge. Foto: Fredrik Saugstad
Hjullastere og minigravere opp til 10 tonn vil være hovedfokus i avtalen. Bildet beskriver på mange måter synergimulighetene i avtalen.
Hjullastere og minigravere opp til 10 tonn vil være hovedfokus i avtalen. Bildet beskriver på mange måter synergimulighetene i avtalen. Foto: Felleskjøpet

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017