I bærekraft-toppen

Ramirent Norge er rangert til gull i samfunnsansvar og bærekraft. Utleieselskapet er registrert blant de tre beste prosentene i landet.

En fersk rapport fra EcoVadis viser at Ramirent Norge er blant selskapene som scorer aller høyest innen samfunnsansvar og bærekraft.
En fersk rapport fra EcoVadis viser at Ramirent Norge er blant selskapene som scorer aller høyest innen samfunnsansvar og bærekraft. Foto: Ramirent
Publisert

Sist juni fikk Ramirent Norge en forespørsel fra Tine Meierier om å registrere og sertifisere selskapet i EcoVadis. Dette var en del av Tines arbeid med å kartlegge bærekraft og samfunnsansvar blant sine viktigste leverandører.

Flere andre store, norske aktører som Telenor, DNB og Cirkle K evaluerer sine leverandører ved hjelp av dette verktøyet.

21 kriterier

EcoVadis går inn og analyserer hvordan selskapet driver forretning, og hvordan de jobber med miljøvennlige tiltak og innvirkning på lokalsamfunnet. Selskapene rangeres ved hjelp av et analysesystem som evaluerer bedriftenes samfunnsansvar (CSR) basert på 21 kriterier fordelt på de fire områdene; miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftig forsyningskjede.

Nå viser den ferske rapporten fra EcoVadis at Ramirent Norge er blant selskapene som scorer aller høyest på dette området i sin bransje. Selskapet fikk klassifiseringen «Gold» er med dette blant topp tre prosent av over 200 selskaper som er revidert innenfor bransjen utleie av maskiner og utstyr.

Motiverende

– Dette gjøre oss stolte internt samtidig som det er et konkurransefortrinn eksternt både i forhold til kunder og rekruttering. Ikke minst gir det ekstra motivasjon til å jobbe videre med å bli enda bedre på etikk, bærekraft, miljø, samfunnsansvar og menneskerettigheter. Det handler om å vise dette i praksis og stille de samme kravene til våre egne underleverandører, sier HMS-sjef Lars-Morten Rostad i Ramirent Norge.

– Mye er jo veldig bra her, men vel så viktig for oss er at det finnes mye godt stoff i dokumentasjonen, som vil være et nyttig verktøy i vårt arbeid videre. Ramirent har satt seg nye høye mål både internt og for vår maskinpark for 2020, vi er nå i posisjon til å sette gode forbedringsmål for bærekraftig vekst basert på de konkrete anbefalingene, sier HMS-sjefen.