Reipå Knuseri AS fyller 50 og utvider maskinparken

Ute på Reipå i Meløy kommune skinte sola på tre nye Komatsu og tre generasjoner Svedsgård.

3x Komatsu og fra Reipå fra venstre Jonas Skare, Egil Svedsgård, Frank Svensgård, Jan-Kenneth Svensgård og Hesselberg-mekaniker Martin Wikran og selger Tore Roterud. Det er Jonas som er maskinfører på den nye PW148-11 og han er fornøyd etter en ukes testing.
3x Komatsu og fra Reipå fra venstre Jonas Skare, Egil Svedsgård, Frank Svensgård, Jan-Kenneth Svensgård og Hesselberg-mekaniker Martin Wikran og selger Tore Roterud. Det er Jonas som er maskinfører på den nye PW148-11 og han er fornøyd etter en ukes testing. Foto: Hesselberg
Publisert

Det ser ut til å ha vært en hyggelig dag i Bodø, og ute hos Reipå Knuseri AS på Reipå i Meløy kommune. Egil Svensgård som startet firmaet for 50 år siden som 18-åring, sier selv at de ikke skal gjøre noe ut av jubileet, men det ligger nok en mistanke om at staben har andre planer.

Nye maskiner og Veidekke-kontrakt

Nå har de fått overlevert en ny Komatsu PW148-11 og en WA320-8, og begge ble kjøpt under i samme uke. De har fått flere prosjekter i tiden fremover, blant annet kontakt med veidekke for 5 år. Der skal blant annet WA320 gå på snørydding. De har også nylig fått leert en PW148-11, så den måtte få være med på bildet den også.

På familiebildet ser vi tre generasjoner Svendsgård som holder driften i gang. Fra venstre står Timo Svendsgård, Frank Svendsgård og Egil Svendsgård.
På familiebildet ser vi tre generasjoner Svendsgård som holder driften i gang. Fra venstre står Timo Svendsgård, Frank Svendsgård og Egil Svendsgård. Foto: Hesselberg
De har fått flere prosjekter fremover, blant annet kontakt med veidekke for 5 år. Der skal blant annet Komatsu WA320 gå på snørydding.
De har fått flere prosjekter fremover, blant annet kontakt med veidekke for 5 år. Der skal blant annet Komatsu WA320 gå på snørydding. Foto: Hesselberg

Aktiv pensjonist

Egil selv er i dag pensjonist, men er aktivt med i den daglige driften. Det skal også sies at han bor i nabohuset til kontoret, så det blir nok noen turer over gården i løpet av dagen. Han forteller flere morsomme historier fra da han startet firmaet. Det var andre tider, telefon for eksempel, hadde man ikke. Så dersom kunder ringte han, måtte de ringe til en nabo i nærheten, som kom løpende og ga han beskjed at nå var det noen som ville ha tak i han.

Reipå Knuseri AS har nå totalt åtte Komatsu i maskinparken, her er de tre ferske.
Reipå Knuseri AS har nå totalt åtte Komatsu i maskinparken, her er de tre ferske. Foto: Hesselberg

Blir i familien

I 2012 overtok sønnen, Frank Svendsgård som daglig leder. Hans sønn igjen, Timo Svendsgård som blir 18 nå til sommeren, driver nå med oppkjøring til gravemaskin. Så her ser det ut som familiebedriften skal gå videre.