Navnebytte:

OTS skifter navn til OilQuick Norge AS

På plass i nytt bygg med nytt firmanavn: Axel Siem (økonomi- og marked), Ole Siem (daglig leder) og Kjell Svanberg (salgssjef).
På plass i nytt bygg med nytt firmanavn: Axel Siem (økonomi- og marked), Ole Siem (daglig leder) og Kjell Svanberg (salgssjef). Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Rekordår, jubileumsår, nytt navn og nytt bygg, her blir det fest.

OTS Trading skifter navn til OilQuick Norge AS. OilQuick har opp gjennom årene vokst til å bli et internasjonalt kjent merkenavn med over 20.000 solgte fester verden over. De solgte deres første feste i 1993 og siden den gang har de levert tusentalls fester til kunder i hele Norge.

– Som OilQuick AB sin eldste forhandler og med feiringen av vårt eget 70-års jubileum, føler vi det er riktig anledning for et navnebytte, forklarer Ole Siem, daglig leder i OilQuick Norge.

Rekordår

Han legger til at 2017 ble et rekordår med 100 leverte fester og 2018 ligger an til å sette enda en ny rekord med ventet salg på nærmere 150 enheter. Han tror det kommer av at flere ser at det er mer effektivt og ser nytten av det.

Tyskland er det aller største markedet med 5000 leverte fester i 2017 med 200 millioner i omsetning. Sverige hadde 40 millioner og Norge med 35 millioner i omsetning. I tillegg omsettes det for 8 til 10 millioner i USA og 5 millioner i Danmark.

- Ut i fra utviklingen i markedet og posisjonering, gir det også mer mening med det nye navnet, forklarer Axel Siem, økonomi- og markedsansvarlig i firmaet.

To stk HK-fester klare til levering til NSS.
To stk HK-fester klare til levering til NSS. Foto: Fredrik Saugstad

En ny verden

Firmaet OTS Trading består som eiendomsselskap. De siste årene har firmaet hatt en fin organisk vekst og det legges ikke skjul på at det nye bygget i Asker, hvor alt er samlet under et tak, har hjulpet godt.

– Det er som en helt ny verden, kommenterer Ole.

Bygget stod egentlig ferdig i 2016, men først nå er alt på plass og de nye logoene montert. Før pendlet de ansatte mellom kontoret på Lysaker, lager og verksted på Fornebu og sveiseverksted i Drammen. Bare det å ha eget grovsveiseverksted (Olav Odden Sveiseverksted AS) i bygget beskrives som en stor hjelp. Nå er de selvhjulpne på alt, inkludert slangepress, noe som kommer godt med når de er inne det de selv tror blir det andre rekordåret på rad.

– Vi får se om det blir nødvendig å ansette flere, særlig på service kan det bli aktuelt, forklarer Axel.

I dag har OilQuick en servicemann som er konstant ute på veien, i tillegg har de to servicebiler på verkstedet som kan sendes ut med verkstedmekanikerne. På servicebilene er OilQuick-logoen på plass og den største og mest kjente delen av driften får dermed fortjent eksponering. Nå håpes det på enda tettere dialog og bånd til OilQuick AB, som for øvrig har hatt en liten eierandel i OTS Trading siden det ble startet av Ole Siem og Åke Sonerud.

Fest

I anledning 70-års jubileet og navnebyttet til firmaet vil det holde åpent hus den 11. og 12. oktober i de «nye» lokalene i Asker for kunder, leverandører og andre interesserte. Her vil fremmøtte få anledning til å utforske OilQuick og andre produkter nærmere. Det skal samtidig serveres god mat og drikke.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2018, og sist oppdatert 29/08 2018