Agroteknikk 2015:

Rekordbesøk på Agroteknikk

5000 snurringser, 250 utstillere og 34.615 besøkende på Agroteknikk 2015

Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert
Helge Borud, daglig leder i Hymax, kunne konstatere at deres Giant-hjullastere var riktige maskiner å fokusere på under Agroteknikk-messa.
Helge Borud, daglig leder i Hymax, kunne konstatere at deres Giant-hjullastere var riktige maskiner å fokusere på under Agroteknikk-messa. Foto: Fredrik Saugstad

Med gode besøkstall fire dager til ende kan arrangørene av Agroteknikk 2015 være godt fornøyde nok en gang.

Vi som ser på denne messen med anleggsbriller kunne også notere oss bra med anleggsinnslag, blant annet hadde Hymax funnet veien hit i år. Daglig leder i Hymax, Helge Borud, syntes responsen var veldig bra og i tillegg til mange «leads» hadde de også konkrete salg.

Det var deres kompakte hjullastere fra Giant som interesserte de besøkende. Borud tror at flere kan ha kjøpt kompakte hjullastere kun på pris tidligere, men at de nå får opp øynene for maskiner som skal tåle røff bruk over tid.

Besøkende Agroteknikk 2015:

Torsdag:              6 306

Fredag:                10 163

Lørdag:                12 111

Søndag:               6035

Totalt:                  34615

Messa som sist ble arrangert i 2012 klarte da å tiltrekke seg 28.128 besøkende. I år var det blant annet rekord i antall nyheter som skulle vises, hele 107 nye dingser ble meldt inn på forhånd.

250 utstillere, blant dem skoler og kompetanseleverandører som Granlund Kompetansesenter.

A-K-hallen

A-K Anlegg hadde gleden av å stå i utstillingshallen til A-K Maskiner, noe som var et imponerende skue i seg selv. Salgssjef Bjørn Furu hadde allerede solgt en 8-tonner på fredagen og på torsdag solgte A-K Maskiner utstyr for totalt 14,8 millioner kroner. I følge Furu var det besøk fra både små entreprenører og bønder.

Anne S. Engebretsen tar frem nok et brett med ferske snurringser på A-K Maskiners stand. 600 var allerede varmet opp og konsumert midt på fredagen. Totalt var det gjort klart for et forbruk på 5000 snurringser i løpet av messehelga.
Anne S. Engebretsen tar frem nok et brett med ferske snurringser på A-K Maskiners stand. 600 var allerede varmet opp og konsumert midt på fredagen. Totalt var det gjort klart for et forbruk på 5000 snurringser i løpet av messehelga. Foto: Fredrik Saugstad

Felleskjøpet-hallen

Det var to digre utstillere, som ventet, i tillegg til A-K Maskiner kunne Felleskjøpet vise seg frem i en egen hall. Her fant vi i tillegg til John Deere og Avant-hjullastere, en liten avdeling fra Øveraasen.

Det går i grønt på Felleskjøpet kan man trygt si. Avant-hjullstere i alle varianter.
Det går i grønt på Felleskjøpet kan man trygt si. Avant-hjullstere i alle varianter. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2015, og sist oppdatert 06/04 2017