Rekordtidlig asfaltering i Gudbrandsdalen

Vi skriver februar, men allerede nå har fire operatører fra Lemminkäinens avdeling Otta asfaltert på E6 ved Sjoa i Gudbrandsdalen.

Førerne av de forbipasserende bilene hevet litt på øyenbrynene når de skjønte at det foregikk asfaltlegging midt på vinteren.
Førerne av de forbipasserende bilene hevet litt på øyenbrynene når de skjønte at det foregikk asfaltlegging midt på vinteren. Foto: Lemminkainen
Sist oppdatert

Avdelingssjef Hans Petter Skjellum har aldri opplevd å legge asfalt så tidlig i dette området før.

- Nei, asfaltering på denne tiden av året i dette området har jeg aldri vært med på før, og det tror jeg ingen andre entreprenører har gjort heller. Jeg har i alle fall ikke hørt om det, sier avdelingssjef for avdelingene Otta, Lillehammer og Elverum, Hans Petter Skjellum.

Hjelp fra været

Oppdragsgiver K. A. Aurstad/Implenia ønsket å få lagt asfalt på E6 ved Sjoa i forbindelse med omlegging av vei på storanlegget i Gudbrandsdalen. Værgudene gjorde prosjektet mulig, selv om vi befinner oss midt i februar.

Hjelp av Feiring Asfalt

De fire operatørene og prosjektlederen møtte imidlertid noen utfordringer knyttet til logistikken.

- Ingen av Lemminkäinens egne fabrikker i området kunne produsere på dette tidspunktet. Vi fikk imidlertid hjelp av Feiring Asfalt på Lørenskog og Transportsentralen på Lillestrøm, som sendte avgårde tre vogntog med halvannen times mellomrom, sier Skjellum.

96,5 tonn

Fra første bil ankom arbeidsområdet klokken ti, til siste bil var tom i halv fire-tiden, hadde arbeidslaget lagt ut 96,5 tonn under krevende føreforhold. Ikke et eneste asfaltgram gikk til spille.

- Førerne av de forbipasserende bilene hevet litt på øyenbrynene når de skjønte at det foregikk asfaltlegging midt på vinteren. Prosjektet har bare vært morsomt. En fin opplevelse å få være med på for alle sammen, avslutter Skjellum i pressemeldingen.

Denne saken ble første gang publisert 23/02 2016, og sist oppdatert 06/04 2017