Ritchie Bros kjøper Mascus

Online markedsplassen Mascus har vokst hurtig de siste årene - nå blir de oppkjøpt av verdens største maskinauksjonsfirma.

I juni 2013 var det 50 år siden Ritche Bros holdt sin første åpne industriauksjon i Radium Hot Springs, British Columbia. De har hele tiden holdt på konseptet med en scene hvor utstyret blir kjørt frem og presentert og et atrium for deltagerne. Budrundene varer til det blir et minutts opphold siden det siste budet, da er gjenstanden solgt.
Foto: Ritchie Bros.
I juni 2013 var det 50 år siden Ritche Bros holdt sin første åpne industriauksjon i Radium Hot Springs, British Columbia. De har hele tiden holdt på konseptet med en scene hvor utstyret blir kjørt frem og presentert og et atrium for deltagerne. Budrundene varer til det blir et minutts opphold siden det siste budet, da er gjenstanden solgt. Foto: Ritchie Bros. Foto: Dominique Labrosse
Sist oppdatert

Like før helgen ble det klart at Ritchie Bros., verdens største auksjonshus for industrielle maskiner, har ervervet Mascus.

Mascus er en online markedsplass for landbruksmaskiner, anleggsmaskiner, skogsmaskiner og lastbiler samt gaffeltrucker.

Mascus ble etablert allerede i 2001 her i skandinavia og har vokst hurtig i løpet av disse årene. I dag finnes mer enn 360.000 enheter for salg og siden har besøkende fra 58 land og 42 språk.

- For norske kunder er det veldig enkelt, forteller salgssjef i Norge, Erik Rusten til tungt.no. All informasjon om maskiner og selger er tilgjengelig på norsk. Dermed blir handelen av både nye og brukte maskiner så enkel som mulig.

Produktene strekker seg fra brukte traktorer til salgs, trailere, trekkvogner og gravemaskiner til salgs til traktorgravere. Alle forhandlere, entreprenører, gårdbrukere og privatpersoner kan dessuten annonsere sine brukte maskiner og utstyr på markedsplassen. Mascus.no lisensieres i Norge av Fagmedia AS som er en del av Egmont Hjemmet Mortensen.

Fengende brødre

Historien om velkjente Richie Bros fenger de fleste. Brødrene som bare skulle selge noen brukte møbler for å bli kvitt en gjeld på 2000 dollar, er nå verdens største auksjonshus for maskiner og anleggsutstyr.

I dag har selskapet mer enn 110 lokasjoner i 25 land og 44 auksjonshus rundt om i verden. Auksjonene er åpne offentlige auksjoner som selger store mengder brukt og ubrukt industriutstyr inkludert anleggsmaskiner. Selskapet er børsnotert i New York og Toronto. I 2013 ble det solgt utstyr for 3,8 milliarder dollar gjennom Ritchie Bros.

All informasjon på Mascus ligger på norsk - nå overtar verdens største maskinauksjonsfirma online-tjenesten. Fotoet viser en skjermdump av tjenesten.
All informasjon på Mascus ligger på norsk - nå overtar verdens største maskinauksjonsfirma online-tjenesten. Fotoet viser en skjermdump av tjenesten.

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2016, og sist oppdatert 06/04 2017