Gjennombrudd for nytt brøytestikkekonsept

I tre år har RoadTech jobbet med å utvikle dette - nå har de signert sin første store kontrakt.

Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en unik patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering.
Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en unik patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering. Foto: Roadtech
Publisert Oppdatert

I tre år har RoadTech jobbet med å utvikle en helt ny og revolusjonerende brøytestikkemaskin, som skrur stikkene automatisk ned i jorda forteller Roadtech i en pressemelding.

Nå har de signert sin første store kontrakt med Svevia Norge.

– Et viktig gjennombrudd som vil vise hvordan fremtidens konsept for brøytestikker kommer til å se ut både i Norge og forhåpentligvis resten av verden. Lavere kostnader, betraktelig bedre miljøavtrykk og bedre trafikksikkerhet er viktige stikkord sier gründer Peder Strømsvåg.

Peder Strømsvåg, gründer med brøytestikker.
Peder Strømsvåg, gründer med brøytestikker. Foto: Roadtech

Robotisert

Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en unik patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering. Konseptet har blitt utviklet med god støtte fra Innovasjon Norge, som også igjennom Miljøteknologiordningen bidrar til testing i større skala de to neste sesongene.

En skrubrøytestikke.
En skrubrøytestikke. Foto: Roadtech

- Vi er veldig glade for nå å ha signert den første kontrakten med Svevia Norge. Vi opplever både Svevia og byggherre Trøndelag Fylke som fremoverlente og tydelig i sin satsning på miljø, effektivitet og trafikksikkerhet, sier gründer Peder Strømsvåg.

Megatilbud!

Ønsker du kun å bestille denne utgaven? Send SMS med kodeord "TAB203" til 2205. Bladet kommer da rett i postkassen, og koster kr 149,-

OBS: Husk at TransportMagasinet i april måned 2020 har tidenes tilbud på abonnement. For kun 545 kroner, får du 10 utgaver av både TM og AM hjem i postkassen det neste året. Send SMS til 2205, skriv TAB 4

– Vi har fått flere henvendelser fra andre fylkeskommuner, og det gjør oss trygge på at byggherrene nå ønsker å tenke nytt og innovativt på et tema som er svært viktig i et snørikt land som Norge, legger han til.

Avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50 000 RT Skrubrøytestikker.
Avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50 000 RT Skrubrøytestikker. Foto: Roadtech

Røros og Stjørdal

Den nye løsningen skal benyttes på to kontrakter i Trøndelag Fylke, henholdsvis Røroskontrakten og Stjørdalskontrakten. Det er tatt forbehold om endelig tildeling av driftskontraktene i avtalen. Avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50 000 RT Skrubrøytestikker. Brøytestikker er en stor miljøutfordring som belaster Norge med store mengder plastavfall hvert år. RoadTech sitt konsept tar tak i denne utfordringen, og vil både redusere plastavfallet og sørge for at avfallet lar seg resirkulere.