Åpnes til fellesferien

13 kilometer ny E134 gjennom Øvre Eiker og Kongsberg skal åpne i første halvdel av juli 2020.

Roy Alstad t.v. og Hans Olav Dalen i SVV er i rute med elektro på E134.
Roy Alstad t.v. og Hans Olav Dalen i SVV er i rute med elektro på E134. Foto: Kjell Wold / Vegvesen
Publisert Oppdatert

E134 Damåsen-Saggrenda:

Endelig åpningsdato er ennå ikke bestemt, men nå ligger alt til rette for at mer enn 13 kilometer ny E134 gjennom Øvre Eiker og Kongsberg skal åpne i første halvdel av juli 2020.

God planlegging og samarbeid

–Så godt som alt av montasje av teknisk og elektronisk utstyr er nå på plass både i tunnelene og langs veg i dagen. Fram mot påske og videre utover våren pågår testing av styrings- og overvåkingssystemer, forteller elektroansvarlig i Statens vegvesen, Hans Olav Dalen.

Han berømmer elektroentreprenøren ABB og Nettpartner for god planlegging og gjennomføring av arbeidet. En snill vinter, men også at man tidlig tok høyde for de mulige konsekvensene av den kommende koronakrisen gjorde at entreprenøren kunne opprettholde god og jevn bemanning utover vinteren og våren.

Viktig røyktest

Sist uke ble det også gjennomført vellykkede tester av røykdetektering i tunnelene mot videoutstyret og AID-systemene. Alle kameraene som skulle detektere røyk gjorde dette til punkt og prikke.

I forrige uke ble det utført viktige røyktester i tunnelen.
I forrige uke ble det utført viktige røyktester i tunnelen. Foto: Roy Alstad
Både kameraer og detekteringsystemene fungerte i røyktestene
Både kameraer og detekteringsystemene fungerte i røyktestene Foto: Roy Alstad

–Nå gjenstår bare den siste finpuss, justeringer og tilpasninger av alt elektroutstyret før Vegtrafikksentralen (VTS) i Porsgrunn kan gjennomføre de siste testene fram mot vegåpning i begynnelsen av juli 2020, forteller Hans Olav Dalen.