Sandvik DX800RT4:

Radiostyrt 16-tonner

Frir til kunder innen alt fra tomtebygging til middels store steinbrudd

Foto: Sandvik
Publisert Oppdatert

Når Fjellsprengern Leif Ihlang AS snart får overlevert deres største rigg så langt, blir det i tillegg den første av sitt slag i Norge.

Sandvik DX800R T4 er en hydraulisk overjordsrigg på 15,6 tonn med hulldiameter på 76 til 127 millimeter.

Rigger av denne størrelsen har vanligvis førerhytte, men ikke denne.

Ved å fjerne hytta og utstyre den med full radiostyring frir den til entreprenører innen veibygging og tomteboring, samt produksjonsboring i middels store steinbrudd.

Maskinene som leveres til Ihlang i januar blir en del av en hyggelig statistikk for Sandvik Norge.

Fra venstre. Simen Tandberg Huse (lærling borvognfører), Arild Sande (selger Østlandet Sandvik Norge), Leif Ihlang (grunnlegger og eier Fjellsprengern Leif Ihlang AS) og Svein Ove Espeland (salgssjef Sandvik Norge).
Fra venstre. Simen Tandberg Huse (lærling borvognfører), Arild Sande (selger Østlandet Sandvik Norge), Leif Ihlang (grunnlegger og eier Fjellsprengern Leif Ihlang AS) og Svein Ove Espeland (salgssjef Sandvik Norge). Foto: Fredrik Saugstad

Dobbelt i forhold til forventet

Selger på Østlandet Arild Sande og salgssjef Svein Ove Espeland kan fortelle om et salg over forventning.

Det var knyttet en del spenning til lanseringen av den store DXi800, men den er blitt solgt i dobbelt så mange eksemplarer enn forventet. Det skal leveres 12 stk i 2018, det inkluderer to stk DX900 som er den samme maskinen, men med kraftigere kompressor, borhammer og mer motoreffekt.