Flere kvinner, takk. Hilsen NCC Industry

NCC Industry samlet nylig alle de kvinnelige ansatte i produksjonen. Selskapet ønsker flere kvinnelige medarbeidere og sterkere kvinnetilhørighet.

20 kvinner deltok på samlingen for kvinner i NCC Industry.
20 kvinner deltok på samlingen for kvinner i NCC Industry. Foto: NCC
Publisert

Til stede på samlingen i Drammen deltok rundt 20 kvinner, som jobber med alt i fra asfaltutlegging, maskinførere, kontrollør på asfaltlaboratoriet og distriktssjef for asfaltproduksjon.

Bekjempe ubalansen

– Vi er helt avhengige av en allsidig arbeidskraft i NCC, og det er ingen hemmelighet at det er for få kvinner i vår bransje. NCC ønsker å gjøre noe med denne balansen, sier adm. direktør Joar Caspersen.

Han mener det ikke finnes gode grunner til at stein- og asfaltbransjen skal være mer tilrettelagt mannlige arbeidere.

– Målet med samlingen er at de som jobber ute i produksjon skal treffes og bli bedre kjent, og samtidig ønsker vi innspill på hvordan vi kan tiltrekke oss flere kvinner i bransjen, sier Caspersen.

Aldri angret

Distriktssjef for asfaltproduksjon Øst, Anne Cecilie Løvheim, fortalte om sin vei og mulighetene hun har fått i NCC Industry.

– Jeg har jobbet med mye forskjellig i NCC, alt fra HR til prosjektstøtte. For to år siden fikk jeg mulighet til å jobbe som distriktssjef for asfaltproduksjon, og jeg har ikke angret ett sekund på avgjørelsen.

– Jeg har verdens beste kolleger, og jobber i en bransje med høyt tempo og nye utfordringer. Men selv om jeg er veldig fornøyd med kollegene, skulle jeg gjerne sett at flere jenter og kvinner velger denne bransjen, sier Anne Cecilie Løvheim.