23948sdkhjf

Setter inn et ekstra sikkerhetstiltak

Ifølge DSB var det i fjor 300 hendelser knyttet til sprengstoff i Norge, hvorav hovedvekten omhandler forsagere.

Siden 2012 har AF benyttet søk med trente hunder etter sivile eksplosiver. Fra høsten 2017 startet opptreningen av egne hunder ansatt direkte i AF. Hundene er nå fullt operative og ute i jobb.

Hundene skal minke risikoen for å påtreffe gjenstående sprengstoff i den videre driften. For å få bygget ny trafikksikker E39 fra Kristiansand til Mandal øst, skal det sprenges og transporteres betydelig med masse. Hundenes oppgave er å søke etter rester av sprengstoff.

På oppdrag for Nye Veier bygger AF Gruppen nye E39 mellom Kristiansand og Mandal. Denne uken inntar de tre nye, firbeinte medarbeiderne Chili, Corona og Sylvester prosjektet i en litt uvanlig HMS-rolle.

- Hundene kan lukte og identifisere sprengstoff. Dette kan dreie seg om å finne gjenstående eksplosiver i grunnen på en effektiv og sikker måte, som i dette tilfellet på E39 Kristiansand- Mandal øst. I AF Decom har vi lang erfaring, sertifikater og de tillatelser som myndighetene krever, for å håndtere alle typer eksplosiver og risikoer knyttet til håndtering av forsagere, sier Kristoffer Modell, rådgiver og hundetrener i AF Decom.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172