Evenes får anleggshotell

Forsvarsbygg har signert kontrakt med Ramirent AS for å etablere og drifte et anleggshotell og byggherrekontor på Evenes flystasjon.

Karl Erik Valentin Hansen (t.v.), leder for Ramirent Temporary Space i Norge, har signert kontrakt med Forsvarsbygg. Her ved Olaf Dobloug, direktør Forsvarsbygg kampflybase. Foto: Forsvarsbygg
Karl Erik Valentin Hansen (t.v.), leder for Ramirent Temporary Space i Norge, har signert kontrakt med Forsvarsbygg. Her ved Olaf Dobloug, direktør Forsvarsbygg kampflybase. Foto: Forsvarsbygg
Sist oppdatert

Nå skal anleggsområdet med anleggshotell og kontor for utbyggingen av Evenes flystasjon oppføres. Høsten 2017 ble første kontrakt tildelt for grunn- og infrastrukturarbeid på flystasjonen.

− Forsvarsbygg har god erfaring fra Ørland med et anleggshotell inne på flystasjonsområdet, og vi legger vekt på ordnede og kontrollerte boforhold for bygg- og anleggsarbeidere, som har lang reisevei til jobben, forteller direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg.

Fram til 2027

Kontrakten på anleggshotellet og byggherrekontoret har en verdi på ca. 83.6 millioner kroner ex. MVA. Det var fem tilbydere i konkurransen.

Oppstart på byggeplassen er 1. juni, og anleggshotellet er beregnet satt i drift 1. september i år med avtalt drift fram til 2027.

− For Ramirent er dette et viktig steg på vegen for å levere gode totalløsninger til store prosjekter. Mye arbeid er lagt ned i dette anbudet, og vi vil takke Forsvarsbygg for tilliten og gleder oss til å komme i gang, sier Karl Erik Valentin Hansen, som leder Ramirent Temporary Space i Norge.

Ordnede boforhold

I flere år framover vil det være høy byggeaktivitet ved flystasjonen med tilreisende bygg- og anleggsarbeidere. Anleggshotellet blir et midlertidig bygg for bespisning og overnatting. I tillegg vil også entreprenørene ha anleggskontorene sine på området.

Det er tilrettelagt for at Forsvaret kan bruke fasilitetene i perioden ved behov, og det er beregnet plass til vel 180 sengeplasser og opp mot 100 kontorplasser. Det er lett å tilpasse byggene, modulbasert som det er. Anleggshotellet skal ha lomp, treningsfasiliteter og kantine.

Denne saken ble første gang publisert 08/02 2018, og sist oppdatert 05/02 2018