Veidekke tilbake på OSL-stripa

Skal legge 70.000 tonn asfalt.

Fjerning av eksisterende asfaltdekke er en stor del av jobben i tillegg kommer nytt dekke med 70.000 tonn asfalt.
Fjerning av eksisterende asfaltdekke er en stor del av jobben i tillegg kommer nytt dekke med 70.000 tonn asfalt. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Avinor har tildelt Veidekke oppdraget med å reasfaltere østre rullebane på Oslo lufthavn i sommer. I tillegg omfatter kontrakten utvidelsen av skuldrene på rullebanen. Oppdraget er verdt 135 millioner kroner ekskl. mva.

70.000 tonn asfalt

Oppdraget omfatter fjerning av eksisterende asfaltdekke og legging av nytt dekke i 45 meters bredde og 2.380 meters lengde. Dette blir totalt cirka 70.000 tonn asfalt som også inkluderer eksisterende avkjøringer fra rullebanen til taksebaner.

I tillegg skal skuldrene utvides for å kunne operere store fly og bedre sikkerheten.

Sommeren 2015 la Veidekke nytt dekke på vestre rullebane.
Sommeren 2015 la Veidekke nytt dekke på vestre rullebane. Foto: John Espen Bokle, Veidekke Industri.

Helg- og nattarbeid

Veidekke vant konkurransen om oppdraget etter tildelingskrav som innbefattet pris, kompetanse og kvalitet. Det blir en svært hektisk anleggsperiode da mye av arbeidet skal utføres som helg- og nattarbeid for å redusere ulempene for driften av flyplassen.

Veidekke har hatt kontinuerlig asfalt- og anleggsarbeider på Oslo lufthavn siden 2014, og utfører for tiden anleggsarbeider på utvidelsen av non-Schengen-området.

Planlegging av arbeider starter umiddelbart, og anleggsarbeidet starter etter påske.

Denne saken ble første gang publisert 08/02 2019, og sist oppdatert 07/02 2019