Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner

Nå skal flåtestyringsavtale kartlegge og optimalisere bruken.

Kim Finkenhagen (til venstre), Direktør Cognia Technology og 
Andreas Flognfeldt (til høyre), Direktør Cognia Services.
Kim Finkenhagen (til venstre), Direktør Cognia Technology og Andreas Flognfeldt (til høyre), Direktør Cognia Services. Foto: Cognia
Sist oppdatert

Mesta og Cognia har signert en avtale om bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

Sentrale fokusområder vil være CO2-utslipp/energiforbruk, og en dypere innsikt i kostnadene knyttet til virksomhetens utstyrsflåte. Leveransene fra Cognia vil bli håndtert fra Cognia Technology og Cognia Services, står det i en pressemelding fra Volmax.

- Innovasjon og digitalisering er satsningsområder i Mesta. Avtalen med Cognia er et ledd i digitaliseringsstrategien i konsernet. God utstyrsdata og -forvaltning er viktig både i bærekrafts arbeidet i Mesta, og for å sikre konkurransekraft i et krevende marked, sier Runar Nilssen, IT-sjef i Mesta.

Over 1ooo enheter

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner, i tillegg til noen tusen mindre enheter. Jan Aasekjær, Maskinsjef i Mesta forteller at Mesta er helt avhengig av en løsning som bidrar til god oversikt sentralt over den totale utstyrsparken. Dette innebærer at man får utnyttet materiellet optimalt med hensyn til blant annet serviceavtaler, alder, energiforbruk og utslipp.

Fra Mesta: Jan Aasekjær (til høyre), Maskinsjef og 
Runar Nilssen (til venstre), IT-sjef.
Fra Mesta: Jan Aasekjær (til høyre), Maskinsjef og Runar Nilssen (til venstre), IT-sjef. Foto: Mesta

- Cognia Technology og Cognia Services er svært stolte over å ha inngått et innovativt partnerskap som dette med Mesta. Kombinasjonen av vår digitale plattform Linx, og våre rådgivere innenfor endringsprosesser, vil bidra til å styrke Mesta sin posisjon i de kommende årene, sier Kim Finkenhagen, Direktør for Digital Utvikling i Cognia Technology og Andreas Flognfeldt, Direktør i Cognia Services.

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2020, og sist oppdatert 15/09 2020