Consto fikk Bodø havn

Consto Anlegg Nord AS har signert kontrakt med Kystverket, og skal utbedre Bodø havn. Avtalen var den første Fredrik Okkenhaug signerte som ny daglig leder i Consto Anlegg Nord.

F.v: Jan-Arild Jenssen (prosjektleder Kystverket), Jostein Moe (avdelingsleder Kystverket Nordland), Fridtjof Wangsvik (regiondirektør Kystverket Nordland), Fredrik Okkenhaug (daglig leder Consto Anlegg Nord) og Torben Kilvik (prosjektleder Consto Anlegg Nord).
F.v: Jan-Arild Jenssen (prosjektleder Kystverket), Jostein Moe (avdelingsleder Kystverket Nordland), Fridtjof Wangsvik (regiondirektør Kystverket Nordland), Fredrik Okkenhaug (daglig leder Consto Anlegg Nord) og Torben Kilvik (prosjektleder Consto Anlegg Nord). Foto: Kystverket
Publisert

Det planlegges bredere innseiling til Bodø og større seilingsdybde inne i havna. Nå har Consto Anlegg Nord og Kystverket Nordland i Kabelvåg underskrevet kontrakt om utdyping av tre grunner i innseilinga og mudring av et større felt inne i havneområdet.

Kontraktssummen er på 110 millioner kroner. Massene som blir mudret vil bli deponert i et strandkantdeponi mellom Nyholmen og Langskjæret. Arbeidene starter opp nå til høsten, og prosjektet skal være ferdig innen april 2021.

Ny sjef

– Vi er glade for å ha vunnet frem med vårt tilbud. Dette er et viktig prosjekt for oss, og vi ser frem til å samarbeide med Kystverket som byggherre. Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidene, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord, Fredrik Okkenhaug. Han overtok nylig som daglig leder i Consto Anlegg Nord, og kom fra stillingen som prosjektleder i selskapet. Okkenhaug (34) er nå den yngste daglige lederen i Consto-konsernet, og dette er den første kontrakten han signerer.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg har fått, sier Okkenhaug, og legger til:

– Consto Anlegg Nord har vind i seilene, masse dyktige mennesker og jeg ser veldig fram til å bygge videre på det fundamentet vi har skaffet oss siden starten i 2016.

Ferdigstiller

– Kystverket har jobbet med prosjektet i lang tid, og vi ser frem til en god gjennomføring av siste del av prosjektet sammen med Consto Anlegg Nord. Dette prosjektet ferdigstiller innseilingen til Bodø, og gir økt sikkerhet og framkommelighet, sier avdelingsleder ved Senter for utbygging, Jostein Moe.

Fredrik Okkenhaug startet i anleggsselskapet for to år siden og har deltatt i oppbyggingen av selskapet, som nå har 350 millioner kroner i omsetning og nær 80 ansatte.