Spesialbygget Cat til Begna Bruk

Den første Cat 980M med en slik løsning med stokkeskyver.

Fra venstre ser vi Monica Hagenborg Bakken (tømmersjef Begna Bruk AS), Joachim Korsmo (sjåfør Begna Bruk AS), Bjørn Erik Kolsrud (sjåfør Begna Bruk AS), Tore Wistad (salgsingeniør i Pon Equipment AS) og Lars Fremming (instruktør i Pon Equipment AS).
Fra venstre ser vi Monica Hagenborg Bakken (tømmersjef Begna Bruk AS), Joachim Korsmo (sjåfør Begna Bruk AS), Bjørn Erik Kolsrud (sjåfør Begna Bruk AS), Tore Wistad (salgsingeniør i Pon Equipment AS) og Lars Fremming (instruktør i Pon Equipment AS). Foto: Pon
Sist oppdatert

Denne uken hadde Pon Equipment overlevering av en spesialbygd Cat 980M hjullaster til Begna Bruk AS forteller Pon i en pressemelding.

Stokkeskyver

Maskinen er spesialbygd etter ønske fra kunde med stokkeskyver.

Maskinen er i utgangspunktet en Cat 980M LOGGER.
Maskinen er i utgangspunktet en Cat 980M LOGGER. Foto: Pon

Dette er den første Cat 980M med en slik løsning. Produktet er prosjektert og utviklet på Pon Equipment sitt sveiseverksted på Berger.

- Dette var et svært interessant prosjekt for meg og mine kollegaer i Pon og arbeide med. Pon’s konstruktører og sveiseavdeling har sammen med kunden funnet løsninger og tenkt nytt. Både Pon Equipment og Begna Bruk er svært fornøyde med totalløsningen, og med dette prosjektet tar vi et stort steg inn i et nytt segment, sier Tore Wistad, salgsingeniør for Oppland i Pon Equipment Norge.

Stokkeskyveren er laget på Pon Equipment sitt sveiseverksted på Berger, og tømmergripen er levert av Götene UFO.
Stokkeskyveren er laget på Pon Equipment sitt sveiseverksted på Berger, og tømmergripen er levert av Götene UFO. Foto: Pon

Logger:

Maskinen er i utgangspunktet en Cat 980M LOGGER.
Som LOGGER har maskinen blant annet en optimalisert geometri i tiltlink og større løftesylindre fra fabrikk.
Denne tar 16m3 som tilsvarer ca 13-14 tonn i et jafs.
Cat 980M har en nettoeffekt på 313 kW/426 hk.
Vekten er på 38 tonn.

Customlaget stokkeskyver fra Pon sitt verksted på Berger.
Customlaget stokkeskyver fra Pon sitt verksted på Berger. Foto: Pon

Overleveringen av maskinen fant sted tirsdag 26. november 2019 på Begna Bruk sitt anlegg i Begnadalen, som er i nedre del av Valdres i Oppland.

Tilstede var Tore Wistad, maskiningeniør i Oppland for Pon Equipment, Lars Fremming, instruktør i Pon Equipment og Øyvind Olsen, servicetekniker i Pon Equipment. Fra Begna Bruk var Monica Hagenborg Bakken, tømmersjef i Begna Bruk og sjåførene Bjørn Erik Kolsrud og Joachim Korsmo.

- Vi er utrolig fornøyd med kapasiteten på maskinen og vil spesielt trekke fram den knallgode stabiliteten - selv med breddfull klype. I tillegg spiller kjørekomfort en stor rolle i en maskin der en skal tilbringe såpass mye tid, sier sjåførene Bjørn Erik Kolsrud og Joachim Korsmo.

Fornøyd tømmersjef

Monica Hagenborg Bakken, tømmersjef på Begna Bruk er også fornøyd med den nye maskinen. “Lars Fremming ga oss en grundig gjennomgang. Vi setter veldig pris på at både selger og mekaniker fra Pon også er med på en slik dag. Det viser at de er seriøse og ikke bare forsvinner videre så fort salget er gjennomført, men ønsker å gjøre en god jobb i alle ledd, sier Bakken. «Valget falt på denne Cat hjullasteren fordi vi har god erfaring med en Cat 950M fra tidligere og totalpakken med Pon Equipment var den mest lukrative. Dette er spesielt på grunn av god tilgjengelighet på servicefolk som er veldig viktig for oss. Dette er en maskin som går 2 skift og ca 3800 timer per år,» avslutter hun.

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2019, og sist oppdatert 30/11 2019