Fagmessen Park & Anlegg 2016:

Slipper putebil

Fjernstyrt kraftplugg som kun trenger en fører, varebil og henger

Radiostyrte Robocut fra McConnel kan klippe i 60-graders helling. Var utstilt med Robo-Flail, en hydreaulisk drevet klipper med 1,3 meters bredde.
Radiostyrte Robocut fra McConnel kan klippe i 60-graders helling. Var utstilt med Robo-Flail, en hydreaulisk drevet klipper med 1,3 meters bredde. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Gressklippere som Robocut fra McConnel går som regel til de som har funksjonskontraktene.

Men fordelene skal være flere, ifølge Olav Austlid som solgte deres første Robocut-klipper for fem år tilbake.

Under Park & Anleggsmessa på Lillestrøm ( onsdag og torsdag denne uken) var de på plass for å vise maskinene.

Slipper putebil og nattarbeid

Ved at arbeidet foregår utenfor hvitstripa på veien slipper man å stenge et felt, sette opp putebil og eventuelt jobbe på natta. Stort sett er det nok med skilting om pågående arbeid.

I tillegg skal det mye personell til om man klipper skråningene langs motorveien manuelt.

Som daglig leder i CF Maskin Stange leverer han det ene argumentet etter det andre for å bruke robotklippere på skråninger særlig langs motorveiene, men også klipping rundt festninger blir gjort av samme type maskin. Men da bør beltene utstyres med stålpigg.

60-graders helling

Maskinen skal kunne arbeide i opptil 60 graders helling. Beltene på den utstilte modellen har flere løsninger for at de ikke skal kjøres av, ikke minst beltestramming. Motoren fra Isuzu er trykksmurt for å kunne arbeide i helling over tid.

Maskiner som denne passer inn i funksjonskontraktene og er særlig å se langs motorveiene på sommeren forklarer daglig leder i CF Maskin Stange AS, Olav Austlid.
Maskiner som denne passer inn i funksjonskontraktene og er særlig å se langs motorveiene på sommeren forklarer daglig leder i CF Maskin Stange AS, Olav Austlid. Foto: Fredrik Saugstad
Beltene skal være vanskelige å kjøre av. Denne modellen er utstyrt med beltestramming.
Beltene skal være vanskelige å kjøre av. Denne modellen er utstyrt med beltestramming. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017