Den største Rogfast-kontrakten i spill

Tre selskap gjenstår i kampen om kontrakten på drøyt 3 milliarder kroner.

Ventilasjonsrørene ned fra Kvitsøy blir 250 meter dype og har 10 meter i diameter. Foto: Norconsult
Ventilasjonsrørene ned fra Kvitsøy blir 250 meter dype og har 10 meter i diameter. Foto: Norconsult
Sist oppdatert

I en pressemelding i dag opplyser Statens vegvesen at de har invitert tre entreprenørar til å delta (videre - red anm.) i konkurransen om den største Rogfast-kontrakten.

  • Implenia/Stangeland AS
  • Marti tunnel AG.
  • Skanska Norge AS.

- Vi er fornøgde med at vi har tre godt kvalifiserte entreprenørar med i den vidare prosessen, sier prosjektleiar for Rogfast i Statens vegvesen, Tor Geir Espedal.

- No ser vi fram til neste fase, som er at entreprenørane skal kalkulere og levere pristilbod med frist 25 mars. Deretter startar forhandlingar for å avklare korleis entreprenøren har tenkt å gjennomføre oppdraget og til kva pris. For å bli einige om den vidare framdrifta planlegg vi møter med kvar enkel entreprenør så raskt som mogeleg, sier Espedal.

Det betyr også at Salini Impregilo og PNC Noreg AS ikke er inviterte med videre i konkurransen om kontrakten som er estimert til 3-3,5 milliarder kroner.

Her skal det blant annet bygges 20 kilometer tunnel og to ventilasjonssjakter på ti meter i diameter som skal 250 meter ned fra Kvitsøy til hovudløpa. I tillegg skal entreprenøren som får kontrakten bygge fire kilometer veg i dagen og fem bruer på Kvitsøy.

Denne saken ble første gang publisert 05/02 2019, og sist oppdatert 06/02 2019