Stjerna i showet

John Deere 5R blir Norges-lansert på Lillestrøm i helgen

Kompakt men sterk er beskrivelsen av 5R. Den skal være en etterlengtet modell fra John Deere.
Kompakt men sterk er beskrivelsen av 5R. Den skal være en etterlengtet modell fra John Deere. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert
Felleskjøpet bruker rundt 2,5 millioner kroner på helgas messe og håper på rundt 9000 besøkende. Sist gang klarte de 8000.
Felleskjøpet bruker rundt 2,5 millioner kroner på helgas messe og håper på rundt 9000 besøkende. Sist gang klarte de 8000. Foto: Fredrik Saugstad

Felleskjøpet arrangerer deres egen messe, Bedre Landbruk, denne helga og bruker anledningen til å introdusere traktornyheten 5R fra John Deere.

Det er en kompakt maskin med kort akselavstand og svingradius på 3,75 meter. Toppeffekten er på 135 hestekrefter på modellen 5125R.

I John Deeres verden forteller modellnavnet hvor mange nominelle hestekrefter maskinen har, men i transportmodus kan den kjøres på høyere effekt, da øker den fra 125 til 135 hestekrefter.

Anleggsaktuell

Dagfinn Sand, ansvarlig for traktor, tresker og redskap hos Felleskjøpet, kan bekrefte at det er etterlengtet modell som fyller et tomrom mellom en mindre og en større serie.

Maskinen skal også kunne egne seg for lettere anleggsoppdrag som veivedlikehold.

Oljekapasiteten er på 117 l/min, maskinvekten er på 4300 kilo og tillatt totalvekt er på 8600 kilo. Føreren kan glede seg over en innbydende hytte med god sikt, lavt panser, 360-graders LED-belysning og tre transmisjonsalternativer med Commandquad, CommandQuad Auto og Command8.

 

Panorama-hytte med ny rattstamme, høyrekonsoll og display i A-stolpen.
Panorama-hytte med ny rattstamme, høyrekonsoll og display i A-stolpen. Foto: Fredrik Saugstad
Snørydding og strøing blir nevnt som aktuelle vinteroppdrag for 5R. Oljekapasiteten er på 117 l/min.
Snørydding og strøing blir nevnt som aktuelle vinteroppdrag for 5R. Oljekapasiteten er på 117 l/min. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 11/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017