Går tom for varmevifter:

Stor pågang i kulda

Den store pågangen kan skyldes dårlig planlegging hos enkelte

Ramirent gjør nå deres beste for å møte etterspørselen, og mange steder har vi gått tomme for varmeaggregater og varmevifter. Foto: Ramirent
Ramirent gjør nå deres beste for å møte etterspørselen, og mange steder har vi gått tomme for varmeaggregater og varmevifter. Foto: Ramirent
Sist oppdatert

Den kraftige kulda vi nå har opplevd, merkes godt på byggeprosjekter og hos utstyrsleverandører over hele landet.

Hos Ramirent gløder telefonene fra kunder som trenger varmeutstyr.

– Vi strekker oss så langt vi kan for å dekke etterspørselen, sier Fredrik Brandal, Senior Fleet & Sourcing Manager i Ramirent.

Har gått tomme

Ramirent gjør nå deres beste for å møte etterspørselen, og mange steder har vi gått tomme for varmeaggregater og varmevifter.

Brandal ser nå resultater av jobben som er gjort med etableringen av Supply Chain Management. Slik skal de sikre en optimal «flåte» på de riktige stedene i det langstrakte landet vårt. Gjennom denne endringen går det mindre tid til å flytte utstyret dit det trengs.

Usikker planlegging hos enkelte

Brandal tror at grunnen til den store pågangen kan skyldes usikkerhet i planlegging hos enkelte aktører i bransjen. De fleste entreprenørene er flinke og har vært tidlig ute og lagt dette inn i sine budsjetter.

– Men vi har også kunder som kjemper om de mindre oppdragene og da er også fristene kortere, og man må hive seg rundt, forklarer Brandal.

I et HMS-perspektiv er varme på arbeidsplassen svært viktig både for trivsel for den enkelte medarbeider, samt for kvaliteten på arbeidet som utføres. Effektiviteten og lønnsomheten i prosjektene blir også bedre, mener Fredrik Brandal. 

Han mener dette viser at Ramirents endring til en rendyrket Supply Chain Organisasjon, begynner å vise resultater for kundene. Når gradestokken kryper nedover, er det viktig å få opp varmen på prosjekter, enten det er ute eller inne.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017