Storkontrakt til Lemminkäinen

Lemminkäinen Norge er tildelt kontrakt for produksjon og legging av ca. 90 000 tonn asfalt på ny E39 sør for Bergen.

90 000 tonn asfalt betyr mye jobb fremover. Dette blir en viktig kontrakt for selskapet og deres avdeling i Bergen.
90 000 tonn asfalt betyr mye jobb fremover. Dette blir en viktig kontrakt for selskapet og deres avdeling i Bergen. Foto: Lemminkäinen
Sist oppdatert

Implenia er i full gang med arbeidet på entreprisen K11 for bygging av ny E39 sør for Bergen.

Prosjektet omfatter tunnelsprenging av flere tunneler, og Lemminkäinen kommer derfor til å gjøre tilpasninger når det gjelder asfalteringen.

- Vi har virkelig lagt oss i selen for å få denne kontrakten, og er svært glade for at Implenia valgte oss. En viktig kontrakt for selskapet og vår avdeling i Bergen. Nå ser vi fram til å starte arbeidet, sier Åsbjørn Skrettingland, regionsjef for Lemminkäinen Norges Region Vest.

De neste fire årene

Prosjektet vil for Lemminkäinens del pågå de neste tre til fire årene, men starter allerede nå med å legge de første tonnene.

- Vi kommer til å bruke såkalt lavtemperaturasfalt når vi legger i tunnelene. Denne typen asfalt holder lavere temperatur ved utlegging, noe som gjør at det blir mindre damp og røyk, og bedre sikt og arbeidsforhold for alle som jobber i tunnelene, sier Skrettingland.

- Vi begynner arbeidet med asfaltering av omkjøringsveier og annet areal som trengs i prosjektgjennomføringen, før vi deretter gyver løs på legging av tre asfaltlag på den nybygde strekningen, avslutter Skrettingland i en pressemelding.

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2016, og sist oppdatert 06/04 2017