Styrer utstyret med joystick

Nå er testkjøringen over og utstyret lanseres.

Publisert Oppdatert

Det kan være mye styr med utstyr. Det er nettopp dette Mähler nå vil komme til livs. De lanserer et nytt styresystem som skal - nettopp - styre alt utstyret. Det er først og fremst for en bedre styring av plog, høvelblad, spreder og tippflak det dreier seg om.

– Vår ambisjon er at systemet ved navn MC3 skal kunne styre alt ekstrautstyr på lastebilen, sier Ingemar Nyberg.

Han forteller at systemet er blitt testkjørt av 16 kunder i Sverige og Norge.

Selve styringen av plog og annet utstyr skjer via MIG2, en ergonomisk og flerfunksjonell joystick. Opprinnelig ble joysticken utviklet for å styre Engcons rotortilter for gravemaskiner.

– Vi hadde allerede en svært god joystick i «familien», og det var naturlig å ta denne i bruk også for Mählers’ egne behov, sier Ingemar Nyberg.

Support og oppdatering av programvare på MC3 er mulig via en app som lastes ned til en Android-telefon via Google Play. Deretter ringer kunden support, som kobler seg opp til MC3, uansett hvor lastebilen står.

– Verkstedet vil på denne måten kunne lese feilkoder, foreta justeringer i systemet, sende programvareoppdateringer og lignende, uansett hvor lastebilen befinner seg. Det vil spare mange unødvendige turer til verkstedet, avslutter Ingemar Nyberg.